0

Amsterdam – Ik sta in de rij bij de kassa, het is de slakkenrij. Oh ongelofelijk, denk ik, ik heb weer verkeerd gekozen. Die andere rij gaat veel sneller. Ik voel steeds meer een irritatie opborrelen. Ongeduldig en geïrriteerd kijk ik om me heen. “Hey Gladys!” Ik draai me om een daar staat een vriendinnetje die ik al heel lang niet heb gezien. “Hi lieverd!” Ik voel mezelf glimlachen en al die irritatie is plots verdwenen en heeft plaats gemaakt voor een fijn en blij gevoel.

Is emotie niet iets raars? Je ervaart iets wat echt”lijkt” en binnen een seconde kan dat gevoel weg zijn. Een state change, zoals ze dat zo mooi in de NLP zeggen. Volgens NLP (neoro linguistisch programmeren) is elke staat of emotie te veranderen door hem plotseling te doorbreken. Gewoonweg uit je patroon te stappen. Het voelt heel raar en klinkt misschien ook raar, maar het werkt. Op een seminar van Tony Robbins (NLP goeroe) zag ik hoe een vrouw ruim 20 minuten aan het klagen was over haar man. Tony spetterde tijdens haar verhaal wat water op haar. Ze keek hem verschokt aan. “Wat doe jij nou?’ “Oh, niets, ga verder”. Een beetje verstoord en even zoekend hervatte ze haar verhaal. Weer onderbrak hij haar met wat water. “Nou, nou uh”…stammelde de vrouw. “ Ga maar verder” Ze begon te lachen. “Ik ben van mijn apropos, ik weet het niet meer.” Haar hele binding met haar “klaagverhaal” was weg. Ze kon het zich niet meer herinneren.

Probeer eens als je je echt slecht voelt te gaan dansen op een liedje dat je leuk vind. Het enige wat tussen jou en een state change staat is misschien je weerstand. Hoezo dansen? Ik wil liever zwelgen. Niets mis met een beetje zwelgen, maar als je je een poosje rot voelt is het misschien tijd voor iets anders, een liedje bijvoorbeeld.

Ik omhelsde mijn vriendin, gaf haar een dikke kus op haar wang en kon mijn boodschappen op de band leggen want ik was aan de beurt.

“Human beings, by changing the inner attitudes of their minds, can change the outer aspects of their lives.”

Liefs Gladys (founder Gladly)

www.gladly.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties