0

AniqueNoord Pool  -  Sneeuw. Overal sneeuw. Het is min 50 graden… niet bepaald warm. Ik loop in mijn zwarte cocktailjurk met mega killer Louboutins, van mijn Aston Martin naar de rooftop penthouse bar van het hotel dat eruitziet als een mega iglo. Koud? Welnee, dat sliertje bont dat ik om mijn schouders heb geslagen houdt me heus wel warm genoeg. En door die rode lippenstift zie je mijn bibberende koude blauwe lippen niet. Wanneer ik de bar heb bereikt staat mijn cocktail al klaar, shaken not stirred. Ik word op mijn schouder getikt. Blij draai ik me om, James….???
BlogPiepende grammofoonplaat.

Tja, het is maar net waar je over nadenkt als je op kantoor zit met 36 graden buiten en 46 graden binnen zonder airco. Je frisse sexy zomerjurkje hangt nog in de kast te wachten (alleen maar mannen op kantoor…) Je vriendinnen zijn op vakantie of zitten op het strand. Het ene leuke berichtje na het ander komt binnen “Annie, waar blijf je nou?!” Pijnlijk… als je klaar bent met je studie en hard aan het werk bent, heb je helaas geen twee maanden studievakantie meer. Dan werk je loeihard om je salaris binnen te halen. Stel je voor dat je dan ook nog enigszins ondernemend bent en voor jezelf werkt aan diverse projecten, nou dan haal je het niet in je hoofd om een dagje te spijbelen om naar het strand te gaan… hoewel, 1x… okay!
QUOTEJe treft jezelf badend in het zweet, oh nee een dame zweet niet, heeft geen rode kop, heeft geen last van de hitte, laat staan opvliegers ennuh… dream on! Bloody hot, doe mij die Noord Pool even wil je. Als de klok 6 uur aantikt ben ik niet klaar: nee ik ben niet de persoon die om vijf minuten voor zes al begint op te ruimen en om klokslag zes uur de computer uitzet en zingend roept ‘Tot morgen allemaal!’ dat laatste doe ik wel, maar dan is vaak het leeuwendeel al naar huis (heerlijk niemand hoort me zingen). Ik ga rond 19.00 eindelijk eens richting huis: er is regen, donderslag en hagel voorspeld. Horror voor Nederland: 6x een weeralarm, “Blijft allen binnen, en ga niet onnodig naar buiten”. Op het moment dat de zwarte wolken over Amsterdam trekken stap ik juist mijn fiets op: een half uur fietsen voor de boeg. De straten zijn vrijwel leeg (alle brave inwoners van Mokum zitten voor de ramen te gniffelen als ze aan een fietser in de regen denken) En ik? Ik kom fluitend en zingend voorbij gefietst: eindelijk die verkoeling waar ik al de hele dag naar smachtte. Dat ik vervolgens tot op het bot doorweekt en soppend op mijn All Stars de Albert Heijn een gratis dweilbeurt geef… dat is bijzaak.

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties