0

Amsterdam – Uitnodigingen en feestjes zijn altijd leuk. Dresscodes daarentegen kunnen je behoorlijke kopzorgen geven. Vorige week kreeg ik een uitnodiging met de dresscode colour blocking.

Een decennium geleden, wat zeg ik een jaar geleden, had niemand geweten wat met deze dresscode aan te moeten. Nu weet iedereen de weg naar colour blocking feilloos te vinden. Gelukkig zijn er ook nog de traditionele dresscodes. Maar heet jij geen Fred van Leer, dan kunnen ook deze dresscodes nog stress veroorzaken. Daarom hier de what to wear bij dresscodes op een rijtje:

Ik begin met de twee meest chique kleding voorschriften, White Tie & Black Tie.

White Tie is de netste van al de dresscodes en wordt uitsluitend in de avond gedragen. De oorsprong van het rokkostuum ligt bij de paardrijkleding uit de 18e eeuw. Mannen dragen een rokkostuum met, je raadt het al, een witte strik. Draag het jasje altijd open! Vrouwen dragen een lange jurk en overdaad schaadt hier niet, dus haal je bling bling uit de kast. Blote schouders is hier een no go, draag een stola en handschoenen.

Gouden tip; draag bij deze gelegenheid geen horloge. Dit staat voor zakelijke transacties  en efficiënte indeling van tijd en zeker dat laatste word hier niet op prijs gesteld.

Perfect voorbeeld voor White Tie

Ander goed voorbeeld voor White Tie

"Ok, de stola en handschoenen missen, maar verder very White Tie!"

Bij Black Tie hebben de vrouwen de keus uit een lange of korte jurk. Sieraden en een clutch zorgen voor een finishing touch, maar wees discreet en don’t over do it. Mannen dragen een tweedelig zwart smoking pak met een strik. Mannen; draag geen riem, maar bretels en ook hierbij geen horloge. Een smoking en tuxedo zijn niet hetzelfde! Een tuxedo is een wit smoking jasje.

Black Tie

Kate ziet er perfect uit in Black Tie

Ook Blake doet het goed met Black Tie

Black Tie op zijn best

Volg je me ook op Twitter?

(Lotte van der Duin)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties