0

Amsterdam – Na vorige week Black tie & White tie besproken te hebben, bespreek ik deze week de laatste dresscodes.

Cocktail, een term door Christian Dior in het leven geroepen, verwijst naar de korte avondjurken van eind 1940. Door de bloeiende economie krompen de lengte van de jurken en ontstond de cocktail dress. Mannen dragen een goedzittend donker pak, donkere schoenen en donkere sokken.
Vrouwen dragen een jurk waarvan de lengte mag variëren tussen iets boven de knie of 5cm boven de enkel.  Sieraden en accessoires maken de outfit af.

Whitney Port in cocktail

Doutzen in cocktail

Bij Tenue de Ville dragen vrouwen een tweedelig (mantel)pak. De rok moet over de knie en kousen zijn verplicht. Bij een nette gelegenheid is een hoed gepast. Mannen dragen een donker stemmig pak met een effen overhemd. De letterlijke vertaling van deze dresscode is: stadskleding en wordt vaak gebruikt om te voorkomen dat men al te casual op de gelegenheid verschijnt.

Kate Middleton in Tenue de Ville

Casual is de minst formele vorm van kleding, maar ook hier wordt wel verwacht dat er aandacht is besteedt aan de outfit. Mannen dragen bijvoorbeeld een jasje op een chino of spijkerbroek. Vrouwen kunnen eindeloos variëren, maar let op: joggingbroeken zijn uit den boze!

Olivia Palermo Casual

Olivia Palermo weet precies wat casual is

Volg je me ook op Twitter?

(Lotte van der Duin)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties