0

Amsterdam - Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Ik ben waarschijnlijk de laatste op aard, maar ik doe dus niet aan downloaden. Muziek niet films niet en series niet. Vooral die laatste niet, ik kan er zo van genieten om seizoen na seizoen te kopen in de winkel en dan al die mooie boxen naast elkaar in de kast te zetten – een beetje Free Record Shopje spelen. Inmiddels is mijn verzameling series zo groot dat je er ook flink wat Céline tassen van zou kunnen kopen, maar bij die gedachte probeer ik maar niet al te lang stil te staan. Hoe dan ook, ik blijf trouw aan mijn principe en weiger dus te downloaden.

‘Na wat gesputter van mij en geklaag dat het zooooooo lang duurde (viel eigenlijk best mee) moet ik toegeven dat ik er toch wel erg blij mee was’

Totdat vorige week een vriend van mij op bezoek was en voor ik er erg in had seizoen 5 van Gossip Girl voor me aan het downloaden was. Na wat gesputter van mij en geklaag dat het zooooooo lang duurde (viel eigenlijk best mee) moet ik toegeven dat ik er toch wel erg blij mee was. De afgelopen week heb ik dus in record tijd het héle seizoen gekeken, toch mooi 24 afleveringen schoon aan de haak. Nu ben ik dol op Serena, Blair en Chuck (nee ik ben niet dol op Chuck, ik ben heimelijk verliefd op Chuck. Wisten jullie wel dat hij in het echt Brits is? Dat accent, amai!) maar ergens raak ik ook altijd vreselijk gedemotiveerd van die serie. Want hoe, HOE, is het toch mógelijk dat ze er allemaal altijd zo belachelijk goed uitzien? Hoe?!

Jaha ik weet heus wel dat er een geweldig team van stylisten aan te pas komt, en dat er bovendien alleen gebruik wordt gemaakt van onbetaalbare designerstukken, maar toch. Het is namelijk volgens mij niet alleen dat, maar ook nog iets anders. Het is een soort houding, posture, die die actrices hebben waardoor je ze werkelijk alles kunt aantrekken en dat het er dan nog geweldig uit ziet. Zo effortless hip, zo je ne sais quoi, zo ‘ach kind dit heb ik zo uit de kast getrokken’, en dat het dan nog waar is ook. Modellen hebben dat ook, spijkerbroekje, stoere laarzen, slobbertrui, grote tas en hop; mega hip niets meer aan doen.

‘Hoe erg ik ook m’n best doe, altijd als ik haar zie denk ik “oooh JA dat wil ik aan!”’

Nu staat deze nonchalante-doch-stijlvolle look lijnrecht tegenover de tot in de details uitgedachte looks van SvW & BW, maar het idee is hetzelfde. Want ook als de Upper East Siders een (voor hun doen) simpele outfit dragen spat het hip&mode er werkelijk vanaf. Ik heb ook zo’n vriendin. Met haar ga ik altijd naar modefeestjes, openingen, premières en andere dingen waarbij we op chique mogen en hoe erg ik ook m’n best doe, altijd als ik haar zie denk ik “oooh JA dat wil ik aan!” En niet alleen als we hoog op de hak en zwart in de jurk zijn, maar ook (en misschien wel juist) als we gewoon bij ons lievelingscafé wijn drinken ziet ze er altijd so fab uit.

‘Kijk en als je zo’n mode-gen nou eens zou kunnen downloaden, dan wil ik daar best met je over praten. Sterker nog, tell me all about it!’

Kijk en als je zo’n mode-gen nou eens zou kunnen downloaden, dan wil ik daar best met je over praten. Sterker nog, tell me all about it! In een wereld waar alles tegenwoordig maar mogelijk is moet zoiets toch ook zo te realiseren zijn. Een soort Matrix-achtige situatie, en dan niet dat je opeens heel goed kunt zwaardvechten (al lijkt dat me ook wel wat) maar dat je dan *poef* een tres ippe (das Frans voor hippe) mademoiselle wordt. Maar tot het zover is, als jullie me binnenkort met versleten broeken en ongestreken shirts zien rondlopen, dat is niet onverzorgd dat is effortless chique. Tis maar dat je het weet.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties