0

NEW BLOG: De kapstok van de vrouwAmsterdam – Het einde van de maand heeft als grootste voordeel dat het salaris weer gestort wordt. Die laatste paar dagen ervoor, bijt ik weliswaar op een houtje, desalniettemin is de beloning voor je harde werk binnen handbereik. Het heerlijke gevoel om je te verheugen op het moment dat je weer kan pinnen, staat jammer genoeg pal tegenover de realiteit dat de rekeningen betaald moeten worden.

Op een of andere wijze hou ik niet heel veel meer over dan toen ik nog zakgeld kreeg van de staat. Nadat Vodafone, Eredivisie Live en mijn abonnement op de JFK zijn afgeschreven, volgt de altijd pijnlijke, in de portemonnee, huurafschrijving. Op nog vreemdere wijze, ligt er rond die periode altijd een brief van NUON met de maandelijkse verhoging van de lasten. Al met al hou ik dan nog 900 euro over.

NEW BLOG: De kapstok van de vrouwDe schizofreen in mij, ADHD, heeft er een handje van om van de 900 euro binnen 24uur, 300 euro uit te geven. Dit verschilt van impuls overnachtingen in een hip/romantisch hotel, tot exclusieve restaurantjes ontdekken met mijn vriendin. Zo’n avondje doe ik altijd af onder het motto, ontsnappen uit de dagelijkse rompslomp en ontspannen in ons eigen drukke Amsterdam. Door middel van creatief boekhouden vertel ik de buitenwereld, waaronder mijn meisje, dat ik een super waanzinnige last-minute aanbieding vond. Uit ervaring blijkt nu dat ik op deze manier een steeds dieper gat graaf voor mezelf.

Dit was dus een van de hotels. Ik moet zeggen dat ik mijn vriendin er erg blij mee maak

Dit was dus een van de hotels. Ik moet zeggen dat ik mijn vriendin er erg blij mee maak

De zin die ik het vaakst zeg is “Ik hou van je”. In de praktijk zeg ik vaker, “Ik hou ook van jou”, maar dat is volgens mij mannen eigen. Hoe vaker ik iets zeg, hoe meer de betekenis van die woorden afvlakt. De zin die ik hierna het meest in de mond neem is, “Zodra ik weer geld heb gaan we lekker shoppen, en dan maak ik het goed met je”. Met nog krap 600 euro voor de gehele maand, blijken dit steeds maar weer gevaarlijke woorden. Naast het storten van het salaris, betekent het einde van de maand ook dat de H&M, Zara en River Island gidsen weer op de deurmat belanden. Uiteraard met de niet-te-missen essentials voor het jaargetij dat zich aandringt.
NEW BLOG: De kapstok van de vrouw
Ik onthoud heel goed wat mijn vriendin zegt. Helaas vergeet ik heel snel wat ik zelf zeg. Dit talent deel ik met mijn vriendin, met als gevolg dat ik altijd het eerste weekend van de maand uren achter elkaar doorbreng in de meest deprimerende straat van Europa. De Kalverstraat. Hoe houden vrouwen het vol zeg. Laat staan, hoe vinden jullie iets in een winkel die op een zaterdagmiddag het meest weg heeft van een druk verkeerspunt in India. Het is gewoonweg indrukwekkend om al die vrouwen, langs, over, onder, in elkaar te zien bewegen.

Hilarisch en tegelijk heel erg gênant, blijft het moment bij de kassa. Hier vallen altijd drie spreekwoordelijke kwartjes. Ten eerste kom je erachter dat je een wandelende kledingkast bent geworden. Over elke arm en schouder hangen kleren en met een beetje pech krijg je kramp in je vingers, omdat je met moeite 2 paar hakken probeert vast te houden. Vervolgens besef je dat je niet de enige man bent in dit hol van de leeuw. Alsof je elkaar jaren niet hebt gezien, knik je naar elkaar. Woorden kunnen dat moment niet omschrijven, maar de pijn verbroedert. Het laatste kwartje, is in werkelijkheid veel meer dan een kwartje. Maar de lach, de glinstering in haar blik, zorgt ervoor dat je deze maand best een paar weken op een houtje kunt bijten en zal bijten.

Ciao,

Menno Blaisse

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties