0

Amsterdam – Wanneer men vroeger ging vliegen werd hiervoor een speciale vliegoutfit aangeschaft. Design jurk, high heels, bonte stola.

Dit alles afgemaakt met parelsnoeren en dunne sigaretten op een ivoren pijpje. Ook anno 2011 worden er vliegoutfits uitgekozen. Joggingbroek, oversized trui, shawl tegen de airco en sigaretten mogen niet meer in de buurt van het vliegtuig. Nee, vliegend zijn we tegenwoordig allerminst op ons mooist.

Stiekem vind ik het zonde dat deze traditie verloren is gegaan. Verlekkerd kijk ik dan ook naar de afbeeldingen van Grace Kelly met haar entourage van Louis Vuitton. Wanneer je je bijzonder aankleedt voor een gebeurtenis, wordt die daardoor veel specialer.

Als in 1970 de casual friday zijn intrede maakt in de bedrijfswereld worden steeds meer gelegenheden casual bezocht. Bij bioscopen & theater wordt, buiten de première, geen extra aandacht meer besteed aan de outfit.

Gelukkig is daar het concertgebouw. En ik geniet dan ook met volle teugen als ik hier woensdag,- of vrijdagavond langs fiets. Jong en oud, en ook zonder acte de présence van Beatrix, is iedereen hier gekleed voor een echte avond uit. Hakjes, lange jurken zelfs handschoenen passeren de revue. Ik ben geen sucker voor klassieke muziek, maar de concertgebouw-fashion doet me bijna gaan!

Audrey Hepburn

Marilyn Monroe

Joan Collins

Laraine Day, Elizabeth Taylor en Grace Kelly

Volg je me ook op Twitter?

(Lotte van der Duin)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties