0

Toscane – Geloof het of niet, maar ik bivakeer al tien dagen op een heuse camping. Thuis zei ik dat ik op vakantie ging naar Rome en Milaan, want dat klonk heel erg fabuleus, maar in werkelijkheid zou ik naar een camping in Toscane en in de buurt van Milaan gaan. Inmiddels ga ik al weer bijna naar huis en heb ik Rome nog niet gezien, evenals de camping in de buurt van Milaan en Milaan zelf, maar dat maakt niet.

Ik heb me volledig ondergedompeld in het campingleven dat ik in Nederland zo verafschuw. De eerste dagen was het wennen, wilde ik continu shoppen, cultuur snuiven.. zoals mijn moeder zou zeggen ‘ik was nog niet onthaast’ maar de laatste week ben ik in modus van zen beland waar de grootste yogi nog wel eens jaloers op zou kunnen worden.

Gelato

Zo draag ik zonder schaamte een badmuts tijdens het zwemmen. Je weet wel zo’n afschuwelijk geval dat iedere lelijke eigenschap in je gezicht benadrukt en al het mooie zomaar verdoezelt. Zo’n ding waar ik eigenlijk nog niet dood in gevonden wil worden, maar heus na een paar dagen denk ik ‘wie kent m’n kop op de camping?’ juist niemand.

Marc Jacobs Sunnies

Dat is ook de reden dat ik van het hele make-up idee ben afgestapt. Af en toe een dun laagje mascara als ik me dan toch van de camping af waag, maar that’s it. Wil ik thuis altijd iedere imperfectie camoufleren en neem ik voor mijn ogen een voorbeeld aan Betty Boop, hier op de camping ben ik de natuurlijkheid zelve.

Het kan me opeens niet meer schelen dat mijn hele lichaam onder de rode bultjes zit (muggen), ja ze jeuken (shit shit!) maar dat het er uitziet alsof ik lijd aan de waterpokken, daar lig ik niet wakker van. Mijn nagellak laat ik gerust tien dagen zitten, volledig afgebrokkeld en grauw door het stof uitgeslagen. Zelfs mijn outfits zijn niks spectaculairs, een wit shirtje, een leuk onderkantje en een paar slippertjes, ik ga toch zeker niet moeilijk doen als het ook heel erg makkelijk kan?

Natuurlijke Schoonheid

Op m’n figuurtje let ik ook vrijwel niet. Iedere ochtend ontbijten met warme pistoletjes, een lekker cappuccino met amaretti koekjes rond elf uur, pannenkoeken tussen de middag, ijsjes rond een uurtje of vier, chips, noten en wijn rond een uurtje of zes, ’s avonds altijd pizza, pasta of barbecue (met wijn natuurlijk) en als toetje een paar lekkere glaasjes limoncello. ’s Avonds espresso’s met chocola, nog meer ijsjes, nog meer drankjes en dan is het tijd om te gaan slapen.

Onthaasten

We zijn nu tien dagen verder en ik ben volledig onthaast. Mijn hoofd was vol (met stress) toen heel erg leeg en nu weer vol (met ideetjes, plannen en gelukkige momenten). Het was dan misschien niet zo sophisticated en chic als in mijn gedachten, het was wel precies wat ik nodig had. En die paar dagen in Florence  waren zeker een goed alternatief voor Rome en Milaan. Ik heb in ieder geval nog een deel van mijn geld op mijn bankrekening zodat ik bij thuiskomst niet direct op een zwaar shoppingdieet gezet hoef te worden, maar ik ben toch een mooie Marc Jacobs zonnebril en een prachtige felrode YSL lippenstift (waar de meningen over verdeelt zijn) rijker.

YSL Red Lips

Ik kan er weer even tegenaan.. in ieder geval tot mijn volgende vakantie die nog niet gepland is, maar vast snel zal komen.. Ik heb de smaak te pakken ;-)

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties