0

Den Haag  – Dat een ongeluk in een klein hoekje zit weten we allemaal, dat ongelukjes bij onhandige blonde stuntelaars in een nog kleiner hoekje zitten zal ik jullie vandaag bewijzen. Want het was me het weekje wel, de week van de ongelukjes.

Het begon allemaal op dinsdag, toen ik na het hardlopen thuis kwam en mijn hoofd de kleur van een tomaat had aangenomen. Nu denkt iedereen vast dat dat kwam door het missen van conditie en een sportiefgen, maar niets is minder waar. Okee, toegegeven, mijn conditie is beter geweest en heel erg sportief ben ik niet aangelegd, maar deze kleur krijgt zelfs het hoofd van een beginnende hardloper na een marathon nog niet. Het deed ook pijn. Het brandde, het leek alsof mijn huid werd opgegeten. Ik had ook schilfers en had ik al verteld dat het rood was?
Oorzaak, bleek later.. ik had de nacht van te voren verschillende zalfjes gesmeerd tegen acne, waarvan een antibiotica zalf. Ik had mijn gezicht nog niet schoon gemaakt, was gaan hardlopen en door de zon en wind was het spulletje lekker in mijn huid gaan branden. Oplossing was helaas iets minder makkelijk dan de oorzaak gevonden. Ik heb er dagen als een wortel bij gelopen, omdat ik door mijn foundation (die normaal echt een prachtig natuurlijke glow geeft) niet rood maar oranje werd. Nee geen foto’s lieve lezers, tijdens een wortelkanaalbehandeling bij de tandarts vind ik dat geen probleem, maar als wortel.. dat is een heel ander verhaal.

De boosdoeners, de harsstrips van m'n moeder

Maar, je bent geen onhandige blonde stuntelaar als je het probleem niet nog eventjes iets verergerd als het net iets beter lijkt te gaan. Woensdagavond voordat ik naar bed wilde gaan maakte ik mijn gezicht schoon en zag ik weer eens een paar haren boven mijn lip die verdacht veel op een snor leken. Die moesten natuurlijk a.s.a.p. verdwijnen, dus nog geen moment later stond ik al met de harsstrips in mijn handen. Ik maak ze warm met mijn handen, zorg dat mijn bovenlip echt goed schoon is en plaats de strip zoals op het plaatje werd voorgedaan boven mijn lip. Durfde ik natuurlijk weer niet meteen die strip er van af te trekken, want ik ben een mietje en mijn pijngrens ligt niet bepaald hoog.

Goed, strip er af getrokken natuurlijk, want er op laten zitten was geen optie, maar die haartjes zitten er nog steeds. Dus ik gebruik de strip nog een keer, en nog een keer, en nog een keer, totdat ik het op geef, die haren gaan gewoon niet weg. Ik veeg de overgebleven hars weg met een speciaal doekje, breng wat vochtinbrengende, verzorgende crème aan en ga nietsvermoedend slapen. Word ik de volgende dag wakker met een brandwond boven mijn lip! Hallo! Dat was niet de afspraak. Toen had ik dus een snor en een brandplek. Ik zeg, de volgende keer ga ik weer lekker naar de salon want dit slaat nergens op natuurlijk!

Ach ik heb de week overleefd, ook al was de nagellakremover zondagochtend ineens op en moest ik met afgebladderde ordinaire nagellak naar m’n werk, waar ik onder andere mensen gerechten van 30 euro moest bedienen, met de lelijke nagellak dus. En oja, kreeg ik een upgrade bij een restaurant, zat ik ineens in een sterrenrestaurant, volledig ingericht met Fendi, hemels prachtig! Krijg ik de hik, minstens een half uur. Iedere keer als ik mijn mond open wilde doen kwam er een oergeluid uit mijn mond. Zit je dan. Hield pas op nadat ik een half uur op het toilet met mijn hoofd naar beneden heb gehangen en water dronk. Je bent een ongeluksvogel, of je bent het niet. Ik was het deze week duidelijk wel!

Het 'Fendi' restaurant

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties