0

NEW BLOG BY LOT Passen in de H&M Amsterdam – Oh shit, ik heb het weer gedaan: ik heb iets gepast in de paskamers van H&M!!! Waarom leer ik dat nou niet af? De gevolgen van die achteruitkijkspiegel zijn vreselijk. En ik wist het….Volgens mij weet elke vrouw het. Wie iets past in de paskamer van H&M verandert ter plekke in een gedrocht.
Echt, of je nou 15 bent, of net moeder geworden (dat kan tegelijk, maar beter van niet) of je bent model, in die spiegels zie je er heel naar uit.

Het had een reden. Ik heb het druk, vraag me niet waarmee, maar ik heb het druk. Als ik in de auto zit merk ik dat ik het warm heb, dat is lang geleden, want het weer was steeds kil. Onder het rijden zie ik meisjes en vrouwen in jurkjes, hemdjes en luchtige tunieken. Beetje overdreven, denk ik. Tot ik op mijn dashboard zie dat het 25 graden is. 25 graden?! Wanneer is dat gebeurd? Ik heb me vanmorgen  aangekleed, koffie gedronken, dingen gedaan, mappen gepakt en ben in de auto gesprongen. In een broek, laarzen en een lange trui. Een TRUI. En nou loopt iedereen ineens rond alsof we in Mallorca zijn! Nou ja, mijn trui is wel bleekroze (net als ik trouwens), lekker zomers kleurtje. En mijn zonnebril is gebroken wit, dat moet dan maar een zomerse uitstraling geven. Maar ik heb het zo warm. Op de terugweg moet ik nog een taart bestellen en dan gebeurt het, tegenover de banketbakker is een H&M. Ik bedenk me dat ik daar best even een leuke goedkope luchtige top kan kopen en dan misschien even tien minuten een terras kan pakken.

Zodoende loop ik de H&M in. Gegrepen door alle zomervrolijkheid pak ik een bijna neongroen jurkje- achtig  geval met een racerback. Ik word er helemaal blij van. Maar als ik het meteen aan wil moet ik het wel passen. Dus loop ik zonder nadenken naar de paskamers. En ik ga erin. En ik kleed me om. Of nou ja, eerst kleed ik me uit. En dan zie ik mezelf. Holy fuck…! Nee, denk ik, die spiegel staat niet goed, ik draai aan de spiegel. Huh? Ik zag er thuis toch best ok uit vanmorgen? Waarom ben ik nu dan ineens een soort witte vormeloze wurm? Heus, ik heb helemaal geen slecht lijf, behoorlijk goed zelfs, maar nu?! Ik trek het neongroene geval over mijn hoofd, ik kan er niets aan doen dat ik toch verwachtingsvol ben. NEEEE!! Door het groen ziet mijn huid er nu fluoriscerend wit en akelig uit en ik zie allemaal hobbels en bobbels die ik eerst niet had. Waar komen die vandaan? In het hokje naast me hoor ik een vrouw in zichzelf mompelen: “wat een raar model”. Ik neem aan dat het niet over mij gaat maar ik kijk toch even omhoog om te checken of ze niet toevallig over de rand van haar hokje hangt om naar mij te kijken. Nee hoor, ze heeft het over zichzelf. Ik trek mijn trui weer aan. En ik weet niet waarom, maar ik been naar de kassa en pak intussen ook nog een felgele en een cyclaamkleurige string mee. Ik reken af, wat bezielt me? Ik ga in mijn broek en trui op een terras zitten. Na vijf minuten geef ik het op, warm. Eenmaal thuis pas ik het groene geval nog eens aan. Best leuk. Alle hobbels en bobbels zijn weg. En ik sms mijn zusje in Parijs of ze twee tubes Avene zelfbruiner voor me mee wil nemen.

Tip: Minder photoshop in tijdschriften en meer passpiegels met photoshop resultaat. Zou dat kunnen?

x,

Lot

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties