0

Libië vecht, Japan huilt en een twaalfjarig meisje is tijdens een schoolreisje bevallen  terwijl ze niet eens wist dat ze zwanger was. Dat zijn de grote dingen. En bij mij is er weer eens een fiets gestolen en valt de belastingaanslag zwaar tegen. Dat zijn de minder grote dingen.

Een paar dagen geleden was het prachtig lenteweer en zag ik op straat overal verliefde mensen zoenen. Daar werd ik heel blij van. En ik speelde een voorstelling waar mensen na afloop met tranen in hun ogen naar me toekwamen om me te bedanken. Daar werd ik ook heel blij van. En nu valt de regen met bakken uit de lucht. Ik loop achter met mijn schrijfwerk en mijn moeder doet onterecht woedend tegen mijn zusje. Word ik niet blij van. En de fijne frambozen en bosbessen die ik had gehaald voor het zomergevoel zijn in 1 dag beschimmeld. Word ik ook niet blij van.

Aan de andere kant , ik ben geen japanner die bijna licht geeft van de radioactieve straling en ik woon niet in Libië en ik heb ook geen kind gekregen toen ik twaalf was. Dat valt weer mee. Ik dwing mezelf tot drie uur achter de computer, niet surfen, werken. Ik zoek de  frambozen die niet beschimmeld zijn uit het bakje, het zijn er 7. Nu mag ik naar buiten. Geen fiets, dus lopen. Doel : de Bijenkorf. Het is maffe marathon. Eenmaal daar krijg ik een kaartje dat ik gratis mijn nagels mag laten lakken bij Koh.
Ik heb hele lelijke nagels dus dat is wel een idee. Een ontzettend lief meisje zegt niet hoe lelijk ze zijn maar begint mijn handen helemaal te verzorgen, van nagelriemen tot vijlen. Dat hoort echt niet bij de gratis behandeling, maar ze doet het. ”Wat voor kleurtje wil je?” vraagt ze. Ze hebben een geweldige groen maar in mijn voorstelling speel ik ook een man dus dat kan niet. We besluiten tot een beetje taupe/oudroze kleur uit de nieuwe collectie. Ze maakt mijn nagels mooier dan ze er ooit hebben uitgezien.

Als ik thuiskom is er een mailtje van de PINC sale. Ze hebben een nieuwe locatie, Barbara die het organiseert nodigt me uit voor de VIP avond. Ik ben gek op de PINC sale, fijne merken als Supertrash, Twenty8twelve by  Sienna Miller, Accessorize, etc,  nieuwe collectie voor weinig. En er is nog een mail, de tekst die ik heb geschreven is goedgekeurd. En nog een, mijn broer uit New York komt even op bezoek. En zo ineens kan ik iedereen wel zoenen. Gezellig, die regen. Ik voel me een beetje schuldig tegenover Libië en Japan, maar  die hebben er ook niks aan als ik zit te somberen. Toch? En in een moeite door verschoon ik de vuilniszakken, doe een was, en schrijf nog een stuk. Misschien breng ik de lege flessen ook nog wel naar de glasbak. Hoewel, niet overdrijven.

Love,

Charlotte

www.charlottelap.nl
www.pincsale.nl

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties