0

Amsterdam – I LOVE Ray-Ban! Ik weet niet hoe hypes of trends ontstaan. Maar ze zijn er. Vaak veroorzaakt door celebs, dat weet ik wel. Toen ik een jaar of negen geleden op Uggs over het marktplein van een plaatsje waar ik een voorstelling moest spelen liep, was het gefluister en meisjes die elkaar aanstootten om naar mijn rare laarzen te wijzen voelbaar en zichtbaar.

Tot er plaatjes van onze Pam op Uggs verschenen, toen was het in no time een trend (vreemd achteraf dat Pamela Anderson toen als stijl-icoon gold).
En nu de Ray-Ban. Altijd al een klassieker geweest in films en bij acteurs maar nu toch echt wel full blown aanwezig.
Het begon voorzichtig met de wayfarer. Dat ging traag, eerst moesten er heel veel plaatjes van bijvoorbeeld Kate Moss met een Wayfarer verschijnen voordat ‘ie doordrong’. Daarna ging het pas echt los. Met de Aviator. En dat is nu een uniform. Echt waar, ik ben verbijsterd als ik zie dat 7 op de 10 mensen een Ray-Ban aviator draagt of een knock off daarvan. Het lijkt wel of het verplicht is.

En ik vind ze mooi, het is ook een model dat bijna iedereen staat. Maar – come on – beetje je fantasie gebruiken (met het risico dat mensen denken dat je het niet helemaal begrepen hebt). Ik heb een voorliefde voor Ray-Bans, altijd gehad en toen ik een paar jaar geleden in een geweldige vintage winkel in Florence was viel zoon K voor een ronde vintage Ray-Ban. Zwart, metaal, met het Bausch&Lomb logo in de glazen ( na 1999 komen deze glazen niet meer voor omdat Ray Ban toen aan een Italiaanse fabrikant verkocht is). Dat model zal ook wel weer hot worden want het bekende brillenmerk heeft het opnieuw in productie genomen. En ik zag in die winkel een model dat ik niet kende, na heel veel uitzoeken bleek het een variant op de Ray-Ban Caravan te zijn, de explorer. Nou, en toen was het hek van de dam. Toen ging ik zoeken, Op Ebay, op Marktplaats etc. En er is veel! Sommigen zijn onbetaalbaar, en soms heb je ineens mazzel . Het voordeel van een vintage exemplaar is dat je hem niet zo snel bij een ander zult zien. Daarbij zijn oude Ray-Bans bijna altijd beter van kwaliteit. Je kunt met iedere Ray-Ban altijd langs bij een goede opticien die hem voor je afstelt en leuke opticiens beginnen te stralen als je met een zeldzaam vintage exemplaar binnenkomt.

Ray-Ban

Inmiddels heb ik een caravan ( nee geen sleurhut, een Ray-Ban) in mijn bezit. Let op, volgens mij wordt dat de nieuwste trend, want Julia Roberts, Kate Moss, Leighton Meester en Mary Kate Olsen zijn er al mee gesignaleerd. Dat zijn er nog maar een paar, ook bij mannen zijn ze nu in celebrity land gewild. Mijn laatste aanwinst is een pracht exemplaar via eBay. Een vintage explorer met blue mirror glazen. Ik ben er zo blij mee (als ik eerlijk ben is het eigenlijk mijn zesde Ray-Ban, soms ben ik wel eens heel hebberig).

Weet je, draag wat je mooi vindt en als dat op dit moment een aviator is, moet je dat vooral doen. Ze zijn prachtig. Ik wou alleen maar zeggen dat je je niet door trends hoeft te laten leiden. Er is nog zoveel meer moois. Zet je lekker je eigen trend.

Fijne zomer!

Love,

Charlotte Lap

www.vintagesunglasses.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties