0

Amsterdam – Ik geef het eerlijk toe.. ik ben gek van nagellak! Ik heb allemaal verschillende kleuren en er komen alleen maar meer flesjes bij. Sinds de afgelopen winter is nagellak helemaal hot! Je ziet veel opvallende kleurtjes als mint green en donker blauw, maar deze zomer draait het allemaal om de ‘matt look’. Doffe nagellak is het helemaal!

Op de redactie kregen wij een merkwaardig doosje binnen van KOH en tja, wat zou dat nou zijn.. In het doosje, dat eruit ziet als een luxe lippenstifthouder, zit een nagellak uit de nieuwe zomercollectie van KOH. Het is geen kleurtje, maar een speciale top coat met een matt effect. Deze nagellak zorgt ervoor dat je glinsterende nagellakjes een doffe look krijgen en dat is precies wat wij nodig hebben!

Het setje dat wij op de redactie kregen

Ik heb expres een opvallende en glinsterende kleur gekozen om de top coat van KOH op uit te proberen, zodat we goed kunnen zien of deze laag enig verschil maakt. De gewone nagellak die ik gebruik is een donker paarse van de H&M, genaamd ‘Fashionista’.

Stap 1: de paarse nagellak

Stap 2: de 'matte' nagellak van KOH

Nadat ik de eerste laag paarse nagellak aangebracht heb laat ik het even 10 minuutjes drogen, zodat ik met de top coat niet dit laagje mee lak. Nou daar gaat ie dan.. In het begin ziet het er gewoon uit als doorzichtige nagellak. Ik dacht eerst ook geen verschil te zien, maar je weet het: geduld loont. En ja hoor, mijn glinsterende paarse nagellak werd in een klap dof, of ook wel ‘matt’. Je ziet echt heel goed het verschil tussen een gelakte nagel met en de gelakte nagel zonder de matt top coat van KOH.

Het resultaat: links dof en rechts glanzend

Op het doosje van de KOH nagellak staat dat deze top coat een beschermingslaagje aan zou moeten brengen tegen krassen, breken of bladderen van de nagellak. Een dag nadat ik de top coat van KOH had aangebracht, was de nagellak aangetast en had ik toch gebladderd nagellak op mijn nagels (wat niet heel netjes is..). Conclusie: voor de bescherming hoef je het dus niet te doen, maar zeker wel voor het effect! De matte top coat van KOH zorgt er wel degelijk voor dat je nagellak HET effect van deze zomer krijgt: matt!

Chantal met de 'matt look'

Love, Chantal

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties