0

Den Haag – Mijn huid is nou niet bepaald m’n paradepaardje. Er is altijd wel weer iets dat me van een prachtig stralend perzikhuidje afhoud. Vroeger had ik altijd erg veel last van eczeem, droge plekjes en couperose (lees: mijn gezicht was dus gewoon altijd rood). En op mijn achttiende verjaardag had ik mijn eerste echte grote puist. Sindsdien noemt de dermatoloog mijn huidconditie ‘acne’.

Gelukkig gaat het de laatste tijd een stuk beter, ik ben gestopt met de antibiotica en slik daarvoor in plaats nu zo’n 9 biergist pillen per dag. Een stuk gezonder en het lijkt waarachtig veel op dat het werkt voor mij.

Maar goed, nog steeds geen perzikhuidje voor mij, want mijn eczeem en droge plekjes zijn weer helemaal back in business. Overdag zie je er misschien niet veel van, maar ’s ochtends als ik wakker word is het een groot drama.

Mijn vriend heeft dus een kat, Mikey, en dat is dus zijn beste vriend, al meer dan dertien jaar. En laat ik nou net allergisch voor mijn vriendjes beste vriend zijn. Om het allemaal nog een tikkeltje dramatischer te maken loopt dat beest dus werkelijk overal en heeft ‘ie het vooral gemunt op het bed van mijn wederhelft. Dat hele bed is dus gevaarlijk terrein voor mij, want het zit onder de haren, die je alleen maar ’s ochtends vroeg ziet, als het ochtendzonnetje zo lekker het raam binnen schijnt. Als ik ’s avonds naar bed ga zie je natuurlijk niks en dan zegt mijn vriendje heel gemeen ‘Nee Mikey is hier echt niet geweest vandaag hoor..’ of nog beter ‘Ik heb schone lakens!’

En dan word ik dus ’s ochtends wakker, niet alleen met ademnood, maar ook met rode vlekken. Zo net onder mijn ogen, tot mijn jukbeenderen. En het is droog en trekkerig en de velletjes hangen er dan bij. Oh de horror! Niks werkt, er valt niet tegenop te smeren.

Mijn laatste poging was het masker van Genove, Fluidbase Film Mask. Volgens de fabrikant een revolutionair huidverjongend masker met hyaluron en Vitamine C. Het zou zeer verfrissend moeten zijn en direct een positief effect op de huid moeten geven. Na het verwijderen van het masker voelt de huid weer glad en zacht aan. Regelmatig gebruik zou zelfs moeten helpen tegen huidveroudering.

De verpakking van Fluidbase

Het leek op het eerste gezicht niks speciaals, een fris ruikend masker, een beetje glimmend als je het net op doet, wat droger en harder na een kwartier, maar na vijfentwintig minuten begon het masker te barsten. Eerst bij mijn lippen, toen aan de zijkanten van mijn gezicht. Na een half uur kon ik het masker er in een keer van aftrekken.

Voor...

Hier zit hij erop

Na 25 minuutjes laat hij los...

Zo trek je hem eraf... Easy as that!

Zo ziet het eruit als het van je gezicht komt....

....Na

Dat is echt een heel mooi systeem. Normaal spoel ik maskers altijd van mijn gezicht met heel veel water en dat is voor zo’n droge, geïrriteerde huid als die van mij nou niet bepaald bevorderlijk. Wat dat betreft, super product! Ander pluspunt is dat mijn gezicht in eerste instantie inderdaad gladder en zachter aanvoelde. Maar toen ik in de spiegel keek zag ik dat ik nog steeds even veel velletjes had zitten, misschien zelfs nog wel meer. En na tien minuten begon mijn huid nog erger te trekken en irriteren dan normaal.

Conclusie, dit masker is top, maar toch net niet geschikt voor mijn huidtype. Maar als er een variant komt voor de droge & geïrriteerde huid dan houd ik mij zeker aanbevolen!

Fluidbase wordt verkocht in pakjes met 5 zakjes (je gebruikt 1 zakje per keer) hiervoor betaal je 12,50.

Liefs,

Annemerel

Vol mij ook op Twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties