0

Den Haag – Als jullie dit lezen ben ik jarig, of net jarig geweest, of… nou in ieder geval als jullie dit lezen ben ik geheel officieel volwassen, 21.

Mijn verjaardag is voor mij (ondanks mijn nu volwassen leeftijd) nog echt belangrijk. Een dag waar ik al maanden van te voren naar uit kijk, die roze gemarkeerd in mijn filofax staat. Een dag per jaar die volledig in het teken van moi moet staan. Twee jaar geleden had ik ’s nachts een strandfeest (met dertig graden) en lag ik de dag zelf de hele dag op het strand. Vorig jaar deed ik samen met een vriendinnetje een dagje Amsterdam, we lunchten met sushi, dronken Champagne tegenover Chanel in de PC nadat ik net een paar panden verderop mijn mooie Marc Jacobs tas had aangeschaft.

Champagne in de P.C.

Ook dit jaar beloofde weer echt een topdag te worden. Overdag naar Amsterdam met mijn vriend om mijn verjaardagscadeau uit te zoeken en lekker te lunchen bij George W.P.A., ’s avonds eten met familie en aanhang bij een super hip en culinair restaurant in Rotterdam.

Goed, klinkt allemaal grandioos. En zo dacht ik er ook over, tot vanmorgen half elf. The moment of truth, mijn scriptie beoordelingsgesprek. Mijn scriptiebegeleidster (geen kwaad woord hoor) vertelt me doodleuk dat mijn scriptie totaal niet aan de eisen voldoet. Ze zegt zelfs dat ze het eigenlijk niet zo heel erg rooskleurig meer voor me in zit. AU. Dat had ik niet zien aankomen. Dat ik de scriptieprijs er niet mee ging winnen was me wel duidelijk, maar een vette onvoldoende, dat dus net ook weer niet.

Mijn scriptie

Nu mag ik natuurlijk nog wel gaan herschrijven, of verbouwen kun je het beter noemen. Eigenlijk kun je de grote van de verbouwing een beetje vergelijken met de metamorfose van Heidi 2.0 naar Heidi 3.0. Werkelijk ALLES moet op de schop. Nou jullie weten hoe het met Heidi is afgelopen, ik hoop niet, maar ben toch wel bang, dat mijn scriptie het zelfde lot beschoren is.

Maar om nou depressief het nieuwe jaar in te gaan leek me alles behalve verstandig. Dus besloot ik in de trein naar huis dat ik ’s avonds een heerlijk beauty avondje met mezelf ging houden.

Zo gezegd, zo gedaan. Een half uur na thuiskomst stond ik al onder een heerlijke warme douche. Vijf minuten later voelde ik me al een stuk beter, maar ik kwam er natuurlijk niet onder vandaan voordat mijn vingers erger verschrompeld waren dan de vingers van mijn schoonoma van 95.

Daarna smeer ik mijn gezicht in met Queen Helene Mint Julep. Een heerlijk masker tegen onzuiverheden, maar zorgt ook voor directe wake-up call. En het ziet er natuurlijk rete gaaf uit, dat mint groene masker.

Het masker dat ik gebruikte

The mask, maar dan anders...

Na mijn gezicht zijn mijn handen en voeten aan de beurt. Zoals ik vorige week al schreef hebben die door mijn werk heel wat te voorduren. Ik smeer ze in met producten van Dr. Fish – je weet wel, van die behandelingen met de kleine visjes die de huid reinigen – van de Zwaluwhoeven. Dit zijn geen visjes, maar lekkere crèmes die m’n handen en voeten gelijk zijde zacht laten aanvoelen. Ze voelen ook vrijwel direct een stuk minder droog en trekkerig. Love it.

De Dr. Fish tubes

Mijn nagels mogen ook gelakt worden. Ik hoef niet te werken, dus ik kan mijn nagels eindelijk weer een lekker knalkleurtje geven. Ik hou van de lakjes van OPI, ze blijven naar mijn mening het langste en mooiste zitten. Mijn vingernagels versier ik met ‘Do you lilac it?’ en mijn teennagels krijgen de kleur ‘You don’t know Jacques!’ Terwijl ik dit typ kan ik niet stoppen met staren naar mijn nagels. Zo’n kleurtje maakt zo vrolijk.

Love the nail polish!

Mijn teennagels zijn er ook klaar voor

Inmiddels zijn we al weer drie uur verder. Door mijn iets te lange douche is de tijd toch wel heel erg snel gegaan. Ik heb mijn scriptiedeceptie eventjes van me af kunnen zetten en heb er ook wel vertrouwen in dat ik dit gevoel nog minstens dertig uur kan doorzetten. Het is half elf en tijd voor mijn bed. Want lieve meisjes, een schoonheidsslaapje is nog altijd de beste en bovendien goedkoopste mooimaker!

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties