0

Den Haag – Dat ik een wekelijkse blog schrijf voor I Love Beauty News betekent helaas niet dat ik op beauty gebied een heiligboontje ben. Ook ik, of misschien juist wel ik, heb mijn zwakke puntjes. Deze week mijn grootste schoonheidszondes, in willekeurige volgorde.

- Ik hou van zonnen, langdurig bakken in de zon, het liefst zonder zonnebrand zodat het effect lekker snel te zien is. Dat laatste doe ik, hoe verleidelijk het soms ook is, gelukkig vrijwel nooit. Ik smeer me altijd netjes in met Lancaster factor vijftien en twintig voor het gezicht, maar dan nog.. het kan niet goed zijn. Ik ben spierwit in de winter, maar zodra het zonnetje schijnt word ik heel snel en makkelijk bruin, verbranden doe ik eigenlijk nooit. En dan komen de complimentjes. Word ik in de winter gevraagd of het allemaal wel goed met me gaat, in de zomer zijn de ‘woow’s wat zie jij er goed uit’ niet van de hand. Toch zeg ik iedere keer, vanaf volgend jaar ga ik echt niet meer in de zon. Niet alleen beginnen er kleine (volgens mijn moeder lach-)rimpeltjes rond mijn ogen te verschijnen, huidkanker is een familiekwaal en iedere simpele ziel weet dat de zon die ziekte nou niet bepaald helpt voorkomen.

Lekker genieten van de zon!

- Ik ga laat naar bed. Ik lig eigenlijk nooit voor middenacht in bed. Een paar avonden per week ben ik sowieso tot laat aan het werk en als ik dan een keertje een avondje vrij ben vind ik het ook zonde om mijn avond dan ook niet volledig tot het uiterste te benutten. Dat laat naar bed gaan, dat beschouw ik dan ook niet als het ergste.. het ergste dat zijn mijn midnight-snack avonturen. Niet voor niets zeggen ze dat weinig slaap dik maakt, nou ik weet waarom. Rond een uurtje of twaalf krijg ik steevast honger, of trek moet je het eigenlijk noemen. Vooral chocola en ijs zijn dan niet veilig. En iedereen weet vast ook wat er gebeurd met voedsel dat ’s avonds laat geconsumeerd wordt.. juist ja dat vliegt naar je heupen en andere plekken waar je het niet wilt hebben.

Favorite midnight snack

- Als ik mezelf een enkele kwaliteit zou mogen toeschrijven zou het waarschijnlijk iets worden als ‘is uitermate bekwaam in het ombouwen van onschuldige puistjes in grote gapende gaten’. Serieus, als ik een puistje voel opkomen – en dat gebeurd vaker dan me lief is – dan denk ik eerst vijf minuten ‘daar moet ik van af blijven’ om vervolgens met mijn nagels in de weer te gaan. Ik blijf trekken en krabben en gebruik mijn nagels soms zelfs als een soort van lepel. Met als gevolg, gaten in mijn wang en littekens die mijn gezicht maandenlang ontsieren. Mijn dermatoloog vroeg me gister of het ook wat oplevert, waarop ik antwoordde ‘nou hij is nu tenminste plat’ maar eigenlijk weet ik ook wel dat het me eigenlijk helemaal niks oplevert, want als ik een puistje heb moet ik mensen er op wijzen dat ik een puistje heb, als ik een gapend gat heb wijzen mensen mij er juist op dat ik een gapend gat heb.

Puistje....? Gapend gat!

- Iets anders wat volgens ieder beautyboekje als doodzonde moet worden beschouwd, is dat ik iedere dag mijn haren was. Ook al is mijn haar nog zo schoon, mijn haar moet gewassen en geföhnd worden! Als ik dat niet doe lijkt het net alsof mijn dag nog niet echt begonnen is. Wat andere mensen hebben met hun dagelijkse ochtendkrantje, dat heb ik met mijn dagelijkse harenwas en föhn ritueel. En om nou te zeggen dat mijn haren er mooier van worden, nee natuurlijk niet. Maar als ik mijn haar niet was dan heb ik duidelijk een off-day. Dan waggel ik de hele dag rond in mijn adidasbroekje en dan neem ik niet eens de moeite om een borstel door mijn haar te halen, laat staan make-up op te doen…

Adidas broekje

Goed ik bega gelukkig niet alleen maar zondes. Ik drink alleen met mate, ik rook niet, ik haal mijn make-up altijd van mijn gezicht af voordat ik ga slapen, ja zelfs als het vier uur ’s nachts is en ik amper de trap nog op kan van vermoeidheid. Ik verzorg mijn huid, ik verzorg mijn nagels, ik verzorg mezelf eigenlijk best wel goed.. Ik heb enkel wat vreemde gewoontes en liefdes.

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties