0

Den Haag – Een echte bleekscheet was ik niet, maar door een overdosis aan studie en werk kon mijn gezicht wel wat kleur gebruiken. Tijd om in de zon te zitten had ik niet, of nou ja.. ik zat wel in de zon, maar met m’n boeken voor mijn neus, met als resultaat dat mijn hele lichaam bruin kleurde maar mijn hoofd geen straaltje vitamine D ving. Naar de zonnebank gaan is voor mij geen optie dus zat er nog maar 1 ding op, zelfbruiner.

Als het op zelfbruiners aankomt ben ik echt een schijtluis. Ik zat nog op de basisschool toen ik een film zag waarin een zelfbruiner aardig verkeerd had uitgepakt en sindsdien heb ik een soort van angst ontwikkeld. Wat nou als.. mijn huid oranje verkleurd, of erger nog.. verandert in een pantervelletje (oranje met donkere vlekken). Maar mijn nieuwsgierige aard en drang naar een gezondkleurtje won het van mijn angst en ik ging aan de slag.

Met Estee Lauder’s Bronze Goddess Self-Tan, Golden Perfection Self-Tanning Lotion for Face. Eerst natuurlijk goed de bijsluiter gelezen en op internet nog eventjes wat filmpjes bekeken waar me de kunst van het zelfbruinen geleerd werd.
zelfbruiner - voor

Eerst moest ik goed scrubben en daarna kon ik de zelfbruiner over mijn gezicht verdelen, om het vervolgens goed, nee heel goed, uit te smeren. Ik heb denk ik wel tien minuten met mijn vingers mijn gezicht gemasseerd, het zekere voor het onzekere nemen noemen ze dat.

En toen kon het wachten beginnen.. Ik kijk om de vijf minuten in de spiegel, is er al wat te zien? Gaat het allemaal wel goed..?

Het gaat heel erg geleidelijk, na een uur zie ik de kleur van mijn gezicht al een beetje opleven en na drie uur heb ik een subtiel, maar mooi tintje. Gelukkig, ik ben niet oranje, ik ben geen panter en ik lijk ook niet op Gerard Joling. Ik ben tevreden.

Toch ben ik benieuwd, wat gebeurd er nou als ik het nog een keertje aanbreng? De volgende ochtend smeer ik me nog een keertje in. Ik ben iets minder spastisch dan de vorige dag en heb er al iets meer vertrouwen in.

Als ik na een paar uur onverwacht de reflectie van mijn gezicht in een spiegel zie valt het resultaat me meteen op. Hee, ik ben sunkissed. Nog steeds niet oranje, nog steeds geen vlekken, nog steeds geen ordinaire gypsie.

Ik ben gelukkig :). Niet alleen heb ik mijn zelfbruiner-angst overwonnen, ik heb ook een goed alternatief voor al dat huidverpieterende zonnen gevonden. Het scheelt natuurlijk ook wel dat ik een goed en betrouwbaar product gebruikt heb. Estee Lauder is niet voor niets al jaren mijn favoriete huidverzorgingmerk. En nu ga ik ook dit product zeker vaker gebruiken!

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties