0

Den Haag – De eerste week van het nieuwe jaar, 2011, het jaar waarin ik zeer waarschijnlijk ga samenwonen, misschien wel m’n eerste echte baan vind, of toch aan die master ga beginnen.

Het jaar waarin ik 22 word en me voor het eerst in m’n leven meer dan twee maanden aan m’n goede voornemens ga houden. En weet je waarom? Omdat m’n voornemens dit jaar niet zo drastisch streng zijn. In plaats van dat ik dingen niet meer mag, mag ik dit jaar dingen minder.

Zo wil ik eigenlijk het liefst toegevoegde suikers in m’n voeding uitroeien. Maar omdat ik weet dat dat een onbegonnen zaak is zeg ik ‘minder koekjes en snoepjes, een stukje taart op een verjaardag hoef je echt niet af te slaan’. Ik ben net zoals het gros van alle mensen, als je mij dingen gaat verbieden, dan ga ik er juist naar verlangen en op een zeker zwak moment, ja dan ga ik voor de bijl en dan is het hek echt van de dam. Ik denk dan in m’n verknipte sugerhigh ‘oh m’n goede voornemen is toch al naar de filistijnen, dan kan ik net zo goed nog even doorgaan.’ Grootste fout die je kunt maken volgens mij.

Ben & Jerry's met mate

Ook sporten gaat in 2011 veel beter. Ik zeg namelijk niet, je moet iedere week drie keer hardlopen. Ik zeg dit keer; half maart loop jij de halve marathon en als jij daar niet klaar voor bent omdat je zo nodig liever voor couch potato speelde dan dat je je hardloopschoenen aantrok, dan is dat pech, die 21-kilometer-en-een-beetje loop jij gewoon. En ik kan er ook niet meer onderuit, want ik heb het iedereen al verteld en zelfs al slachtoffers gevonden die dezelfde strijd aangaan.

Keihard trainen, of voor lul staan tijdens de halve marathon

En dan ten slotte, m’n derde en laatste goede voornemen op het gebied van beauty en gezondheid, ik ga minder onzinnige dingen kopen. Ik ga niet meer impulsief een foundation kopen omdat de mevrouw bij de MAC counter zegt dat die echt fantastisch is, dat ga ik eerst gewoon eens proberen voordat ik een foundation koop waar m’n huid al een acne-aanval van krijgt als ‘ie de foundation ruikt. Ik ga geen nachtcremes meer kopen waar ik later een allergische reactie van krijg, terwijl ik gewoon een goede nachtcreme had, maar zo nodig weer eens in die prachtige reclametechnieken moest trappen. Ook heb ik geen tien mascara’s nodig, een is genoeg. Oh en overdreven veel make-up kopen als het twee halen een betalen is, is ook niet nodig, zeg nou zelf, lieve Annemerel, hoe vaak heb je al die make-up uiteindelijk gebruikt?

Volgens mij zijn drie foundation ook wel genoeg, toch

En, wat zijn jullie goede voornemens, of doen jullie daar niet aan?

Liefs,

Annemerel

Volg mij ook op Twitter!

www.annemerel.com

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties