0

Amsterdam – Liesbeth is dol op mooie kleren en heeft een speciale liefde voor schoenen. Kleding-met-herinneringen-addict en bovenal een schrijfgek. Ze schreef onder andere voor ELLE en verblijdt ons elke zondag met een blog!

Goed, ik ga mezelf nu waarschijnlijk onsterfelijk belachelijk maken, maar het volgende is er aan de hand. Want waar de meesten doodsbang zijn voor de tandarts, ben ik dat jarenlang voor de kapper geweest. En flink bang ook. Zwetende handjes en vlekken in de nek, dat werk. Oké dat is misschien een beetje overdreven, maar ik ben, of eigenlijk, was, wel echt bang voor de kapper.

Mijn vader heeft me altijd geleerd dat wat je ook doet, je áltijd naar een goede kapper moet gaan. Ga naar een betrouwbare kapper en investeer in je haar. Prima natuurlijk, en zeker toen ik nog thuis woonde en diezelfde vader elke keer de Rob Peetom-rekening betaalde. Jarenlang ging ik dan ook naar Dennis, die werkte bij de Peetoom-salon in Haarlem. Dennis begreep mij en mijn haar en zo leefde we nog lang en gelukkig.

“Mijn vader heeft me altijd geleerd dat wat je ook doet, je áltijd naar een goede kapper moet gaan.”

Totdat Dennis besloot dat hij zijn eigen Peetoom-franchise wilde, en dat hij dat in Rotterdam wilde. Toen was het over met de pret want moest ik dus op zoek naar een andere kapper. En dat, lieve lezers, was het begin van een diepgewortelde kappersangst. Zelfs ondanks dat ik altijd trouw ben gebleven aan de Peetoom-salons is er angstaanjagend veel mis gegaan met mijn kapsel. Nu heb ik helemaal niet zo héél moeilijk haar, maar het is wel krullend en mijn coupe laat zich het beste omschrijven als ‘dit-is-geen-coupe’. Als in, een soort ongecontroleerde bos haar dat niet in model moet en mag zitten. Nou en probeer dat maar eens uit te leggen als je in die stoel zit.

Telkens weer was het te kort, te recht, te veel laagjes – en al dat soort dingen zorgen ervoor dat mijn kapsel zich gaat voordoen als dat van een vrouw van middelbare leeftijd. Niets tegen vrouwen van middelbare leeftijd, maar ik ben 24 en toen was ik 16 en dus wil ik potdorie niet met het kapsel van een vrouw van middelbare leeftijd rondlopen. Doordat het telkens weer mis ging ging ik op een gegeven moment gewoon maar niet meer naar de kapper. Dat heb ik op het hoogtepunt zo’n 11 maanden volgehouden maar ik kan je vertellen, zelfs mijn gewilde dit-is-geen-coupe-coupe kent zo zijn grenzen, want het werd toen gewoon de Cousin-Itt-coupe. Tijd voor actie.

“Doordat het telkens weer mis ging ging ik op een gegeven moment gewoon maar niet meer naar de kapper.”

Op Twitter plaatste ik een noodoproep met de vraag wat en wie de beste kapper van Amsterdam was. De beautyredacteur van Cosmopolitan (zij kan het weten) zei dat ik naar Hester bij Mogeen moest en zo gezegd zo gedaan. In de stoel vertelde ik Hester dat ik hier weliswaar kwam voor een knipbeurt, maar dat er eigenlijk vooral niets van af mocht omdat dan ALTIJD ALLES MIS GAAT.

Ik weet niet of het kwam doordat ik als een blok op Hester viel, of door het feit dat Hester jaar in jaar uit bij de Coiffure Awards tot Beste Kapper van Nederland wordt uitgeroepen, maar al mijn angsten verdwenen als sneeuw voor de zon. En niet zonder reden, het leek wel alsof er geen centimeter vanaf was gegaan, maar toch was van Cousin Itt geen spoor meer te bekennen en van mijn angsten evenmin. Het enige probleem is dat juist doordat Hester de beste van Nederland is, het ook vrijwel onmogelijk is om een afspraak met haar te maken. Ik sta nu op haar vaste klanten lijstje en dat helpt een beetje, maar toch is een grondige planning en zo’n 4 maanden van te voren een afspraak maken een vereiste. Een ander probleem is dat je voor zo’n knipbeurt een goede 70 pieken mag neerleggen, en dat is dan alleen wassen & knippen, daar komt geen föhn of iets bij kijken.

“Het enige probleem is dat juist doordat Hester de beste van Nederland is, het ook vrijwel onmogelijk is om een afspraak met haar te maken.”

Maar dan hoor ik mijn vader weer zeggen dat je in je haar moet investeren en trek ik de pinpas zuchtend door het apparaat. De tijden dat hij die rekeningen betaalt zijn helaas voorbij, maar de tijden van mijn kapperangst gelukkig ook. En dat is me het geld meer dan waard.

See you next week, L.

Volg Liesbeth ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties