0

Amsterdam – Ja, Amsterdam ja. Iedere week begin ik mijn blog met hetzelfde woord ‘Amsterdam’. Toch heb ik afgelopen maandag pas de ware essentie van Amsterdam leren kennen.

Afgelopen maandag 23 mei, hebben we namelijk op spectaculaire wijze het boek ‘Amsterdam… The Essence’ tijdens de grootste boeklancering -EVER in de Westergasfabriek getoond aan de pers en een select groepje genodigden. De avond is op authentiek Amsterdamse wijze door Louise Schiffmacher gepresenteerd. Het was een groot succes, de zaal was overladen met gasten en zelfs buiten stonden ongenodigden te popelen om naar binnen te mogen. Een paar heel fashionable meiden hebben we naar binnen gelaten, een paar minder gure types hebben we keurig (vloekend) voor de deur laten staan, en een enkel lekker mannelijk hapje, hebben we ook verwelkomd.

Binnen was een groot feest gaande, want David Beckett toonde zijn boek ‘Amsterdam… The Essence’ voor het eerst. In het boek o.a. Youp van ’t Hek, Henk Schiffmacher, Halina Reijn, Bas Kosters & Shirley Hart, Sjaak Swart, Laser 3.14, Lake Montgomery… Een nooit eerder vertoonde combinatie van 25 bekende en minder bekende Amsterdammers: gebundeld in het oogstrelende nieuwe boek ‘Amsterdam…The Essence’  met het laatste woord van Youp van ‘t Hek. Zelfs Doutzen Kroes en Jort Kelder zijn gesignaleerd! Je snapt vast, dat deze unieke combinatie Amsterdammers garant stond voor een avond vol vertier, gelach, (veel) alcohol en fashionable looks.

Het boek

Schrijver David Beckett en Job Cohen

Jan Jansen en Henk Schiffmacher

Veel fashion, want het thema voor de avond was Art, Music, Fashion & Passion met de geïnterviewden als eikpersonen van de avond. Neerlands groot fashion designer Bas Kosters gaf samen met Shirley Hart als Menr. BroekjeVol en Mevr. BloesjeVol zelf een unieke act met 4 dansende modellen. Weer eens wat anders dan de standaard modeshow.

De avond hebben we afgesloten met de trekking van de loterij voor Stichting B!NK, waarvoor eerder genoemde artiesten en vele anderen hun bijdrages leverden. We hebben designer stukken van Bas Kosters weggegeven, kaarten voor Valtifest, one-line-design van Jan Jansen, schilderijen van Henk Schiffmacher, theater kaarten voor Halina Reijn, sieraden van BonBonBoutique en nog veel meer. En, aardig als we zijn, hebben we de volledige opbrengst is gedoneerd aan Stichting B!NK.

Heb je het gemist? Niet getreurd, wegens groot succes komt er absoluut een vervolg. En, wil je het boek zelf ook hebben? Neem dan hier een kijkje www.athenaeum.nl.

Tot volgende week!

Love,

Anique

Volg Anique van der Hulst ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties