0

AniqueAmsterdam – We kennen ze allemaal wel: de druktemakers, enthousiastelingen, praatjesmakers, lefgozer en zo kan ik het rijtje nog wel wat langer maken. No worries, ik zal het niet doen. Ik ervaar deze karakters soms als irritant, maar vooral als erg gezellig. Dit zijn personen die hun ‘zegje’ wel klaar hebben, heerlijk ad rem kunnen zijn en niet zo snel in verlegenheid worden gebracht. Maargoed, dat kan ook anders worden ervaren natuurlijk. Enthousiasme kan namelijk ook worden geïnterpreteerd als onrust. Het tegendeel is natuurlijk waar, maar het is goed om je daar bewust van te zijn.

Het feit dat mijn ouders weleens grapten dat ADHD stond voor ‘Anique Doet Heel Druk’ vond ik wel geestig (stiekem nog steeds). Maar soms is rust ook heerlijk, en daar had ik tot voorkort niet vaak bij stilgestaan. Ik kom uit een druk gezin waar we altijd zeggen waar het op staat. Stilletjes zitten mokken heb je niets aan. Zeg waar het op staat want stilletjes wegkwijnen, daar doe ik niet aan.

Ons huis leeft! Altijd veel gezelligheid en vrienden over de vloer. Wij hebben een grote eettafel waar je heerlijk met z’n allen door
elkaar heen kunt blèren, zonder dat het een grote chaos is. Had ik een nieuwe outfit: dan mocht ik op de stoel staan en deze tot in detail showen aan mijn ‘ow zo geïnteresseerde’ broers. Mijn broers en ik namen dan ook geregeld vrienden mee naar huis. Deze zaten dan weleens stilletjes toe te kijken, hoe dat er bij ons thuis aan toe ging. Wij hadden dat altijd heus wel door, en genoten daar stiekem van. Nog een schepje er bovenop: lachen, gieren, brullen! Toch moet je er altijd rekening mee houden dat anderen daar soms niet zo over denken. Ik ben het gewend: ik heb jaren in een fantastisch studentenhuis met lieve vriendinnetjes gewoond. Nu woon ik lekker samen met mijn vriend: Geen gekakel en geen gedoe om 04.00 uur ’s nachts wanneer een van de meiden met een heerlijk sterk verhaal thuiskwam. Hoe zeer ik er ook van heb genoten, ik ben ‘volwassen’ aan het worden… zeggen ze… Natuurlijk ga ik nog vaak met de meiden uit; maken we Amsterdam onveilig op onze killer heels en weten de buren exact wanneer er weer een feestje is! Toch hoef je geen tam – konijn te zijn als je eens een keer niet het hoogste woord voert. Soms breng je er anderen mee in verlegenheid. En dat is natuurlijk ook weer niet de bedoeling! (hoewel soms…). Anyway, ik heb vandaag mijn scriptie ingeleverd (ha-le-lu-ja) en ben alweer direct druk bezig met mijn tijd vol te plannen. Maarja what to do?! Ga ik mijn freelance- werk weer op volle toeren laten draaien, of ga ik bij een gaaf bedrijf werken. Van beiden kan ik veel leren…
stiekem heb ik de keuze allang gemaakt. Maar eerst: Parteee! Want mijn scriptie is done, basta, finito, klaar en ingeleverd! Vanavond gaan we vieren dat die bul eraan komt. En niet te vergeten mijn lieve vriendinnetje Tinus wordt (ook) oud: gefeliciteerd! En ik? Ik weet hoe ik mijn Zen moet vinden: shoppen! De tip die ik afgelopen week heb gekregen, heb ik opgeslagen: zoek rust en straal die rust uit… Zen! Dus daar ging ik: Zara: chaos! H&M: waar komen al die mensen vandaan?!
Mango: geen lege paskamer te vinden. Bershka: ik kon over de hoofden lopen. Pffff so much voor die Zen! Onverrichterzake kwam ik thuis. Dan maar in mijn eigen garderobe graaien. Mijn collectie is gelukkig keurig georganiseerd (Zen…!): aparte kast voor mijn broeken en casual wear, kleding rekje voor jurkjes, jasjes en vesten, kast voor ondergoed en sokken en een (iets te) groot schoenen rek. Die ene tuniek viel dus meteen op; midden in die (Zen…!) rust van mijn collectie hangt een druk bewerkt zwart- wit gevlekt gewaad. Whoppa: klaar is Kees lekker simpel (Zen…!) maar druk genoeg om mij in bedwang te houden. Sollicitaties versturen… dat plan ik in voor morgen. Voor nu: champagne: daar word ik nu even ook heel jaja Zen van!

Love, A

Volg mij ook op Twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties