0

Amsterdam – De eerste dag op het strand, wat een hel! Als zogenaamde work addict ga ik pas naar het strand als iedereen blijkbaar al een compleet strandseizoen achter de rug heeft. Resultaat is dat iedereen poepie bruin is, en ik (met vent) als twee fluorescerende halogeenlampjes over het strand paraderen. Spier wit.

Melkflessen hebben zojuist een nieuwe dimensie gekregen. Mijn excuus: Het ligt aan mijn bikini. Ik had me ’s ochtends vergist en trok mijn zwarte bikini aan in plaats van een bruine of blauwe..

Ik lag op het strand, met mijn Jackie, Linda en Grazia in mijn tasje, klaar voor de aanslag. Eerst zou ik mezelf secuur insmeren. Even voor de duidelijkheid, geen gênante taferelen voor mij op smeergebied: ik smeer me keurig in met sunblock, thuis, als niemand het ziet. Op het strand is het en kwestie van bijhouden. Ja mama, met factor 20.

Lekker ‘rustig’ met half Amsterdam lag ik op het strand in Zandvoort bij het wel bekende Tijn Akersloot. Samen met een ander stel lagen wij uit te puffen van ons diner, vreet, drink en zuip festijn van de avond ervoor. Terwijl iedereen langzaam in een zomerse strand coma wegzakte pakte ik een tijdschrift. Toen ik net de cover grondig aan het inspecteren was, ging mijn telefoon. Ik legde het tijdschrift op mijn buik, en graaide naar mijn telefoon. Na een uitgebreid verslag van vriendin M. die de avond ervoor het Amsterdamse nachtleven had wakker geschud, hing ik op. Ik lachte nog even om haar heerlijk ongenuanceerde opmerkingen … en pakte het tijdschrift van mijn buik. Althans, dat probeerde ik. Ik scheurde het tijdschrift bijna, dus riep vriendin K. er bij.  Zij begon meteen te lachen. Ze had gezien hoe ik mijn buik vlakvoor het telefoongesprek grondig had ingesmeerd, en er vervolgens een tijdschrift op legde. DOM, daar lig je dan op het strand, met zo’, 150 pagina fashion, beauty en lifestyle op je buik geplakt. Als dat geen fashion is… niet dus.

Ik schuifelde met vriendin K. naar de wc om met water het tijdschrift los te weken. Verdomd, het lukte! Vrij gemakkelijk ook nog. Met het tijdschrift onder mijn arm paradeerden we zo flatteus mogelijk terug naar ons ligbed om elegant neer te strijken. Toen ik eenmaal mijn draai op het bedje had gevonden kwam mijn vriend even naast me zitten: en vroeg of hij en nieuwe trend had gemist. Ik keek hem vragend aan. Hij zei dat hij geen groot fan was van tatoeages, dus ook niet van die nep plaktatoeages, laat staan en plakker op de buik van zijn vriendin! Ik schoot rechtop, en zag tot mijn grote verschrikking het gezicht van Chantal Janzen in full colour op mijn buik geplakt. Charming…

Volgende week toch maar week mijn mono-kini?!

Love,

Anique

Volg Anique van der Hulst ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties