0

Amsterdam – Het leven staat bol van verrassingen, onverwachtheden en (daarom) vergist iedereen zich wel eens. Dat is helemaal niet erg, het kan juist leuke situaties opleveren. Maar wat voor de een leuk is, is niet per se voor de ander even leuk.

Zo ook afgelopen week. Ik liep heerlijk in het voorjaarszonnetje met onze hyper actieve doch verbazingwekkend genoeg hoog bejaarde Jack Russel, door het Amsterdamse Vondelpark. Een beetje stokken gooien, drollen ontduiken, en Braaaaaf roepen. Je zou bijna zeggen dat ik een hondenmens ben.

Juist op het moment dat ik onze Jack moest terugfluiten omdat hij te ver weg rende (lees: de longen uit mijn lijf moest schreeuwen, de bejaarde Jack is namelijk een beetje doof) werd mijn luide niet al te subtiele stem luid en duidelijk overtroffen door wat mannen stemmen: “H.A.L.T !!” Niet alleen ik, maar ook mijn hondje stond à la minute stil als een bevroren ijsbeeld. Ik durfde me bijna niet om te draaien. Hoefde gelukkig ook niet, want ik werd met een noodgang door 3 rennende agenten ingehaald.

Net als ik waren ook alle andere passanten in mijn buurt uiterst benieuwd naar de bestemming van deze 3 musketiers. Er schoot een wijze les door mijn hoofd. Iets dat mijn moeder mij op jonge leeftijd heeft bijgebracht: “Vertrouw geen vreemden, je herkent een boef niet standaard aan zijn uiterlijk, een boef kan ook heel aardig doen, of er verzorgd uitzien, dus kijk verder dan je neus lang is”. Juist, tegenwoordig is een boef meteen een crimineel, of een terrorist. Voor mij, nog steeds boeven.

Enfin, ik weet niet of deze agenten ooit naar hun moeder hebben geluisterd, maar deze specifieke wijze les hebben zij zeker ergens opgepikt. Op 10 meter afstand zag ik ze namelijk de meest keurige heer plat op de vloer werpen. Voor de 2e keer werd er “H.A.L.T!” geroepen. De zojuist ontwaakte zwerver op het bankje naast mij zag zelfs het nut van deze 2e  H.A.L.T niet in aangezien een van de agenten zijn knie dwars door de ruk van de op de grond liggende heer drukte. De zwerver bemoeide zich er met veel pelzier mee:“hej, hij legt al op de grond hor, waar mot ie heen willen dan?” Toen de keurige heer met zijn trenchcoat, geruite sokken, suède gespenschoentjes smeekte om uitleg, was zijn Engelse accent duidelijk te herkennen. De agenten schreeuwden dat hij zijn hond moest aanlijnen. Met het meest elegante Engelse accent dat ik ooit heb gehoord, sputterde de man tegen en legde uit dat juist in dit deel van het park de hondjes wel los mochten rond lopen. De agenten -ondertussen bewust van hun gebrek aan correcte Vondelpark kennis- schoten direct in de verdediging. “Waar zijn uw papieren, legitimatiebewijs NU”. De Engelsman legde rustig uit dat hij zijn hond aan het uitlaten was, dus zijn zonder portemonnee de deur uit is gegaan. Hij kenden zijn rechten, en vroeg om de reden tot legitimatie. Zonder reden, mag een agent je niet eens om je legitimatie vragen. “Nou”, stotterde de agent ongemakkelijk “Wij verdenken u van terrorisme, dus wij willen u uitsluiten als terrorist, anders gaat u mee naar het bureau!”
Er ontschoot mij een grinnik, en met mij schoten nog een paar mensen in de lach. Zojuist was namelijk zijn 1 meter hoge witte poedel komen aanhuppelen. Vrolijk danste het elegante beest met zijn opgeschoren kont en perfect gestyleerde kanonskogels op zijn enkels om zijn baasje. Het dier had een roze halsband met “diamanten” om zijn nek bungelen.

Ook de zwerver kon het niet laten, “Sjeg, agent, ooit een terrorist met witte poedel gesjien? De enige ‘bom’ die dese terrorist ken gooiah sijn die kanonskogels die geschoren zijn in de vacht van die poedel. Agent, voor jou een retourtje kleuterschool ?! ” en de zwerver installeerde zichzelf opnieuw om zijn ochtend Siesta voort te zetten.

De drie agenten, kregen door hun portofoon een code te horen. Opeens was er niets meer aan de hand, lieten ze de poedel en zijn Engelse baas weer gaan en liepen ze terug naar hun stoere mountainbikes. Never mess with and Engelishman and his white poedel.

Love,

Anique

Volg Anique van der Hulst ook op Twitter
!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties