0

Amsterdam – Je kent ze vast wel: de heren in hun grijze (gelukkig steeds vaker donkerblauw) pakken. Ze tuffen op hun imagematig correcte scooters de stad rond met  hun lederen acte tas vastgeklemd tussen de met gespen versierde cognac kleurige suède schoentjes.

Maar let op, als je de ultieme grijze kantoor knaap treft dan zit hij natuurlijk in zijn bolide welke veelal doorgaat als rijdend reclamebord. Zo tuft hij met zijn gekapte haren op vier wielen zijn district door.

Deze welbespraakte heren en hun ego stappen doorgaans iedere vrijdagmiddag uit hun ivoren toren om te “burrelen” op de grachten. De gespreksonderwerpen variëren van de meest populaire en hitsige vakantiebestemmingen, hun zoekgeraakte zegelring (we zijn toch allemaal van adel?) of tot hun brute vierwieler die nog even gestald in pa’s garage staat. Nu denk je natuurlijk: “Vreselijk, Je zal er maar tussen staan!”. En ja inderdaad, daar stond ik tussen. Of het nou doelgericht, per ongeluk, of heel doelgericht (een van je vriendinnen moet aan de man), feit is wanneer je eigen reflectie in het kroegraam uitblinkt en je de enige met rode lippenstift en kokerrok bent tussen die grijze pakken, dan val je op. Of je het nu wil of niet… Enfin, na twee nodeloos plaatsvervangende schaamtevolle toenaderingen van wat grijze pakken, verveelde ik me de pest!

Mijn oplossing was niet alledaags: ik gaf mezelf 2 minuten de tijd om de grootste macho van het zooitje eruit te pikken. Als ik hem binnen enkele minuten zover zou krijgen dat hij mij iets over zijn oma zou vertellen, of een sentimenteel verhaal zou vertellen of zijn kinderwens zou opbiechten inclusief potentiële kindernamen dan zou ik al mijn vooroordelen over boord gooien. Echt! Waarom? Tja, als je een macho-bord voor je kop hebt hangen dan betekent dat in mijn ogen juist dat je een zacht ei bent, en dus een anti-stigma broodnodig is! En dus voel ik me geroepen om het tegendeel te bewijzen: grijs pak check, gladde haartjes check, vlotte babbel.. mwa dat vinden ze vaak zelf.

Daar ging ik dan: door overvloed aan macho mannen heb ik de proef op de som genomen en 5 mannen het vuur aan de schenen gelegd. Nummer 1 kon maar niet voorbij mijn rode lippenstift kijken en brabbelde iets over exotische oorden. Nummer 2 begon direct te kokhalzen en slikte spontaan die kikker door toen ik hem vroeg of hij nog meer passies had dan zijn eigen uiterlijk: “Meisje…., luister mijn uiterlijke verzorging is mijn visitekaartje, er is dus geen ruimte voor andere passies”. Okay duidelijk. Nummer 3 keek slechts goedkeurend naar zijn eigen (!) schoenen, en vroeg vervolgens waar ik mijn schoeisel vandaan had gehaald, nummer 4 had zijn linker oog in zijn rechter broekzak verstopt en nummer 5… Nummer 5 vroeg aan mij of ik hem misschien wat anders kon vertellen dan zijn collega’s?! Nou breekt mijn klomp…. is dit eigen “geilerij” of gewoon een flauwe grap? Hoe dan ook, ik schoot er niks mee op. Mijn missie is niet volbracht. Er zit niets anders op dan mijn test te herhalen, maar dan beter, sluwer of misschien extremer… ? 2 be continued

Tot volgende week!

Love Anique van der Hulst

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties