0

NEW BLOG ANIQUE Big fake or mistakeAmsterdam – Fit, actief, en fanatiek. Ik heb net mijn sportbroek, nog een beetje klam, uit de droger getrokken. Een veel te mooi lavendel paars topje erbij aangetrokken (de rest zit écht nog in de was), mijn haar in een keurige staart: ready for the gym. Daar gaan we weer…

Ik ben afgelopen week al twee keer actief geweest op de loopband (ik vervloek dat apparaat), de buikspierbal, de treadmill en die rare trilplaat, want dat is ‘zo goed anti cellulitis’.  Die trilplaat roept bij mij alleen rare associaties op. Afgezien dan van het feit dat ik altijd bang ben dat mijn broek van mijn billen af trilt… Persoonlijk roept het bij eigenlijk meer een sentimenteel hobbel effect op, dat ik vroeger als kind al uitvoerde wanneer ik over kleine tegeltjes fietste. (Stiekem doe ik dat nog steeds, maar dan ‘iets’ zachter). Daar zat je dan: gillend op de fiets wanneer je over hobbeltjes reed; fantastisch dat leuke trillende effect op je stem. Maar ja, om nou luidkeels als 25 jarige op de trilplaat te staan in mijn ow zo chique fitness school. Nou nee, doe maar niet.

Na mijn minuutje sentiment op de trilplaat, want langer houd ik de trilplaat niet vol, deed ik het langverwachte… Het befaamde buikspierkwartier. Ik heb het na anderhalf jaar uitstel eindelijk eens geprobeerd. Vol overtuiging, met het idee dat ik al die grote meiden makkelijk kon overbluffen met mijn kleine getrainde lijf. Maar nee hoor, oh my god, begin er niet aan! Ik had de illusie (nadruk op illusie) dat ik best een partijtje buikspieren in mijn bezit had. En met buikspieren bedoel ik, geen hangende randjes over mijn broek (bah!) gewoon een normale, beschaafde, platte buik. Even voor de duidelijkheid: ik ben van mening dat een meisje geen six pack nodig heeft. Voor de enkeling die niet weet hoeveel bier, dan wel blokjes er in een sixpack zitten (vriendin X ;-) dat zijn er 6. Laat die sixpack maar aan de heren over. En heren, sla er dan ook alsjeblieft niet meteen in door.  We kennen allemaal de mannen wel, die achterin de sportschool zich verzamelen om de gewichten te kunnen heffen (gentlemen, waarom denken jullie dat ze die hoek altijd ‘achterin’ de zaal verstoppen?!) Het is niet, nee heren, NIET aantrekkelijk als je met je middeleeuwse tailleriem, wielrenners handschoentjes, tanktop en klotsende oksels, schreeuwend als een neanderthaler een paar gewichten boven je hoofd laat bungelen.

Het effect is veelal wel hilarisch: met rood aangelopen koppen lopen ze met hun armen wijd buigend om hun lichaam ritmisch de zaal op en neer. Vaak briesend als een stier, om weer op adem te komen van die ene armbeweging. Het roept bij mij wederom jeugdherinneringen van de Hulk en King Kong op, die hadden toch echt ook van die bizar –bijna- tot- de- grond- reikende- apen- armen.  Gniffelend stond ik met mijn nieuwe maatje toe te kijken (ander meisje ook compleet en helemaal uitgeteld na 15 minuten buikspier workout).

We stonden leunend tegen de spiegel met ons flesje water uit te puffen. Dat de spiegel achter ons compleet besloeg van onze oververhitte leunende lichamen, was iets minder charmant. Toen we ons omdraaide om het tafereel te laten voor wat het was, realiseerde we dat wij er net zo belachelijk uitzagen als die neanderthalers met hun stieren gebries, middeleeuwse tailleriemen, wielrenners handschoentjes en klotsende oksels tot aan hun *** naad. Alleen stonden wij als de zogenaamde ‘sportievelingen’ te midden van al die niet-getrainde lichamen van de grote meiden, met minstens net zulke rooie koppen als de middeleeuwse vrienden. Conclusie: ik zit nu in mijn sporty outfit op de bank met een restje heerlijke sticky toffee pie (home made by vriendin M.) heeeeerlijk te genieten van de zon en mijn aankomende werkprojecten.

De sportschool, ach die is er volgende week ook nog…

Love A,

Volg mij ook op twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties