0

Amsterdam – Dames… dames? DAMES! Wat een kippenhok!!  Geef toe, dat klinkt bekend… Maar hoezo kippenhok? Waarom geen apenkooi? Of kikkerpoel?  Of vlindertuin, klinkt toch veel gezelliger! Hoewel… Ach De vergelijking moet ergens vandaan komen.

We kunnen het wel blijven ontkennen, maar er zal heus een kern van waarheid inzitten. Helaas blijkt die kern van waarheid voor ons vrouwen, concreter dat ik me ooit heb gerealiseerd. Zo is namelijk onlangs uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat wij vrouwen onze spraakwaterval ondersteunen met gemiddeld 20.000 woorden per dag! Schrik je daar van? Of vind je dat wel meevallen?  Even wakker worden dames, mannen gebruiken namelijk slechts 7.000 woorden per dag. Au.
Onze eindeloze monologen kunnen dus korter, die e-mails kunnen meer to-the-point, discussies kunnen sneller afgrond worden, niemand krijgt het laatste woord, maar vooral de uitleg waarom iets korter moet, moet korter. Snap-ie?! Ja dag. Sorry ik ben een vrouw, do I need to say more? Vrouwen praten nu eenmaal graag. Wie geeft een vrouw dan ook een wekelijkse spreekbuis middels een blog?! Moet vast ook een vrouw zijn geweest. Okay to the point. Er is natuurlijk gewoon een heel simpele reden waarom mannen minder woorden gebruiken. Ten eerste heeft eerder genoemd wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat vrouwen prettigere klanken kunnen produceren, waardoor het plezanter is om naar een vrouw te luisteren dan naar een man. Echt? Ja echt. En ten tweede, … ik dacht dat ik to the point moest komen!
Enfin, zo vertelde mijn jongste broer F afgelopen week een mooie anekdote:
Hij liep naast een lekker, “Ownee” corrigeerde hij zichzelf: “Een leuk meisje”. Normaliter kakelt ze zijn oren van zijn hoofd. Die dag niet. Balancerend op d’r belachelijk hoge pumps (vrouw naar mijn hart), flaneerde ze naast mijn broer over de Amsterdamse grachten richting een kroeg. Toen hij haar vroeg of er iets aan mankeerde, mompelde ze iets in de trant van “bijna schat”. Broerlief legde me uit dat het nog nooit was voorgevallen dat madam langer dan 5 minuten haar snoet dicht hield. En nee ik heb het niet over mezelf. Anyway, hij nam eens even de tijd om deze verschijning van zijn hete date in zich op te nemen. Schaterend verteld meneer me vervolgens dat hij nog nooit zo’n dwaze vertoning had gezien. Wat bleek, dat arme ding had ter gelegenheid van haar 3e date (jawel de magische derde date) gloednieuwe pumps gekocht. Balancerend met beide armen in de lucht, klappende knieën, een bevroren zweetdruppel en een charmante val verder, had mijn broer zijn lolletje wel gehad. Als een galante heer tilde hij haar de laatste meters richting de kroeg.  Zij plofte neer op een kruk en broerlief haalde een warme choco met slagroom voor d’r. Kijk ZO hoort het. Als je maar aan 1 stuk door kakelt, valt het des te meer op als je een keer je snavel dicht houdt, en word je nog beloond met warme choco en slagroom waarna je gewoon weer ongestoord door kan met je waterval van woorden.

Ik zeg: spreek voor jezelf en laat de prachtige toonladders door de straten klinken.

Tot volgende week,

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties