0

NEW BLOG ANIQUE Scheurbak of pimp-mobiel Amsterdam – fashion fashion fashion owwww het is maar net hoe je het bekijkt, maar het gaat niet alleen maar om kleding natuurlijk. Fashion is mode, maar dat zie ik iets breder dan alleen maar kleding, beauty en accessoires.

Ik ben verslaafd aan fashion laat daar geen misverstand over ontstaan. Zo getuigt mijn kast een overload aan schoenen, bikini’s, jassen en jurkjes. Toch moet ik daar iets aan toe voegen. Ik zal het dan nu eindelijk ‘en plein public’ toegeven: verrassend of niet, maar ik ben hooked on cars. Ja dat lees je goed, ik heb het over auto’s… glad ijs?

Mijn eerste ‘craving for cars’ viel me pas op, op het moment dat ik iets te erg mijn best deed om te ontkennen dat auto’s ook maar iets in me los maakten. Het begon ermee dat vriendlief me geregeld meenam naar het circuit Zandvoort, mij vervolgens in scheur mobiel plaatste en het me liet ontdekken. Alles dat hard, snel en kort door de bocht gaat… daar gaat mijn hartje sneller van kloppen. I just love it. Het brengt ook leuke momentjes mee, zoals het plannen van Formule 1 tripjes met mijn pa naar Monza… fantastisch!

En toen? Toen ging ik met een stel vrienden naar het strand. Het is lekker weer, bloody hot en er zouden wat races in Zandvoort plaatsvinden. Kun je je voorstellen hoe druk de wegen naar het strand waren?! Vriendlief en ik besloten daarom om vroeg (en met vroeg bedoel ik vroeg: zondag ochtend 9 uur ’s ochtends is vroeg op je vrije dag) te vertrekken. Geen probleem, op het strand kun je ook heerlijk tukken in de zon (jaja mama, factor 30). Normaliter zorg ik ervoor dat ik een stapel magazines bij me heb, zodat ik me even kan bij-lezen en weer op de hoogte ben van alle trend, hypes en musthaves. Maar tja, daar had ik even geen trek in. Kan gebeuren. Enfin, ik doe altijd erg mijn best om vooral niet te laten merken dat ik stiekem meer van auto’s weet dan gemiddeld mannelijk variant. Dus ik deed flink wat moeite om onopvallend de car magazines tevoorschijn te toveren en quasi nonchalant met vriendlief  ‘mee te kijken’ naar datgene waar hij zo geïntrigeerd in zat te lezen. Natuurlijk is dit voor hem geen verrassing: Hij betrapte me al vrij snel op mijn stiekeme hobby. Ik moet daaraan toevoegen dat ik het zelf best inventief vond om Top Gear, (I just love it) digitaal op te nemen en in alle rust nog eens te bekijken. Oké oké niet alle afleveringen zijn even leuk hoor, maar Clarkson, Hammond en May, dat zijn toch wel echt de Charlie’s Angels van de autowereld. Dat gaat verder dan de toch wel hilarische variant waarin Wouter van Autojunk/ autoblog zijn side kick Aimee een kofferbak laat openen. Tja, hoe doe je dat ook alweer? Fantastisch! Big fan! En geef toe, het is ook best belangrijk om te checken of er genoeg ruimte in je dashboard kastje zit voor je zonnebrillen verzameling! Werkt het knopje van je autodeur wel soepel? Is je achteruitkijkspiegel groot genoeg om je mascara bij te werken? Gaat het raampje wel snel genoeg open en dicht als je indruk wilt maken.  En natuurlijk, hoe gaat de kofferbak open?! En ik? Ik wacht al bijna twee jaar op een parkeervergunning… ik kan de auto’s in onze straat wel dromen, ik weet precies welke macho man bij welke auto, vierwieler, scheurbak of pimp-mobiel hoort. Natuurlijk weet ik ook welke schavuit ’s ochtends net als ik, wederom om zijn trouwe tweetrapper stapt. Ik heb al lang bedacht welke auto ooit op mijn oprit staat (hoewel, voorlopig heb ik het te doen met de Amsterdamse stoelendans om een parkeer plekkie). Oja, even ter verduidelijking, ik vind een man met een mooie wagen niet interessant, nee ik vind je wagen interessant! Dus laat het nu voor eens en voor altijd duidelijk zijn: heren niet alle vrouwen vinden je ‘the man’ als je in de nieuwste DB9, 911 of Z4 coupé rijdt! Het gaat me puur en alleen om de auto!! Want tja sorry schat, dat krijg je ervan als je er zelf voor zorgt dat je vriendin minstens net zo hooked on cars is als jijzelf. En wat Top Gear betreft, jullie kunnen best een vrouwelijke variant gebruiken om jullie team te versterken… en Wouter, een vrouwelijke autojunk voor de afwisseling?!

Love, A

Volg mij ook op twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties