0

AniqueAmsterdam – Ik ben een ‘mensen mens’ zoals ze dat noemen. Ik hou van veel gezelligheid. Ik sta open voor nieuwe karakters en ga onenigheid uit de weg, omdat ik het niet de moeite waard vind. Soms kan een nieuw persoon je echter zo op je zenuwen werken dat het in plaats van vervelend juist een hilarisch tafereel wordt.

Neem nou afgelopen weekend: Het is natuurlijk niet nieuw dat ik van snelle auto’s hou, dus zoals ieder jaar reed ik samen met een groepje vrienden mee in een rally. Je rijdt in teams van twee personen: de een navigeert de ander trapt het gaspedaal in. Het is natuurlijk extra leuk dat iedereen zijn best doet om in de gaafste wagens te rijden: hoe sneller hoe beter, en dan heb ik het niet over een fout getunede Japanner. Dit jaar reed onze vriendengroep in 3 equipes mee. De 4e zat helaas in Toronto, wat ons 1 voordeel gaf: meer kans op de 1e plaats!

NEW BLOG ANIQUE: Nico en zijn kappersauto

Anyway, we stonden net het wagenpark te bewonderen toen een ander berucht equipe kwam binnengereden. De schrik van iedere rally-racer: een opgefokte vent van middelbare leeftijd gehuld in een compleet blauw spijkerpak (why?!) met zijn wonderbaarlijk prachtige spontane vriendin. Niemand snapt waar Nico haar mee heeft gelokt. Enfin, de verschijning an sich is al shocking, maar bedenk je ook even de kappers-auto waarin monsieur Nico meedeed. De hilarische verschijning werd compleet toen Nico uit de auto stapte, zijn bordeelsluipers zichtbaar werden en hij zijn kwijlende Chihuahua inclusief roze halsband het terrein op sleurde. Mogguh!

Ik ben gek op snelle auto's!

Ik ben gek op snelle auto's!

De spelregels werden nog even uitgelegd en de 1e vijf sport- equipes vertrokken. Wij volgden in de volgende ronde, die voor vriend D onverwacht wat snel kwam. Reactie van Vriend D: hij trok zijn navigator vriendin M van de WC want oh wee als je 1 seconde later dan de starttijd bent. Ach naar de wc gaan kan vandaag gewoon ‘even’ niet.

NEW BLOG ANIQUE: Nico en zijn kappersauto

De start is altijd het makkelijkst, daar verwacht je de concurrerende equipes dan ook niet tegen te komen. Behalve… wie hebben we daar? Nico! Druk gebarend aan de kant geparkeerd, op maar liefst 100 meter van de start verwijderd (de rally was 120 km!). 20 minuten heeft hij zijn navigator en Chihuahua het leven zuur gemaakt: hoe werkt zo’n rally?! Tja Nico, na 4 jaar verwachten we meer van je. Je spijkerpak, bordeelsluipers,  kwijlende Chihuahua met roze halsband à la…. maar nog steeds de spelregels niet begrijpen.. auw!  Nadat wij daar schaamteloos om hebben staan lachen werden we keihard afgestraft. Om punten te winnen, moesten we dit jaar stempels bij de zo genoemde Onbemande Route Controle halen. Tja, dat hadden ze eerder moeten vertellen: als ik meerijd in een rally loop ik niet op mijn klompen maar heb ik mijn hoogste stiletto’s uit de kast getrokken: ik verwachtte een dag te kunnen zitten. Maarja de nieuwste spelregels wilde ons dit jaar toch echt zélf die stempels laten halen: fijn.

Door de derrie en de koeienvlaai werd ik een weiland in gestuurd voor een stempel: “Schat, jouw beurt” hoorde ik nog. Helaas zuigen naaldhakken zich binnen 1 seconde vast in het weiland. Daar sta je dan. Wie lachte die gek in zijn spijkerpak en bordeelsluipers ook alweer uit? Oja, wij… had ik die klompen nou maar wel aangetrokken. Gelukkig had ik niet als enige die inschattingsfout gemaakt en rende binnen 1 minuut de navigator van een concurrerend equipe op haar naaldhakken mij tegemoet. Eerst nog twijfelachtig naar mij kijkend; “Waarom sta je stil bovenop de koeienvlaai” riep ze nog, totdat… blup blup blup ze naast me stond. MUUR maar dan ook muur-vast. Gezellig! Als je haar maar goed zit. Gelukkig hebben we kapper op locatie: NICO olé olé

Tot volgende week,

Love

Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter !

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties