0

NEW BLOG ANIQUE My own little maniaAmsterdam – Je hebt wel eens van die momenten dat je spontaan een geniale ingeving krijgt. Vooral ikzelf vind mijn ingeving dan vaak geniaal. Mijn vriend, mijn stabiele factor, probeert dan vaak nog wat ‘sense’ erin te krijgen. Helaas, tevergeefs.

Neem nou afgelopen weekend: het steeg me weer eens naar mijn bol:
Ik was 3 dagen vrij geweest dus het begon te kriebelen. Ik had op Koninginnedag een meisje gezien met DE jurk/ top/ gewaad. Het was een one-shoulder dress, in het oranje. Jaja, in het oranje, dat dan weer wel. Aangezien oranje niet bepaald mijn kleur is (zie vorige blog) besloot ik een basic zwarte one-shoulder dress aan mijn garderobe toe te voegen. Na wat gezeur had ik vriendlief zover gekregen dat hij ‘eventjes’ met me mee de stad in zou gaan om me te vergezellen tijdens mijn jacht naar DE jurk. Mits ik hem daarna maar zou trakteren op een lekker biertje (met plezier zelfs!).

Na die tachtig veel te drukke winkels, die of stampvol zijn, of alleen maar maatje “te groot” of “te klein” hebben, of totaal de plank misslaan, had ik de moed opgegeven. Beteuterd als ik was, dacht ik ach.. wat is nou een jurk… maar stiekem zag ik groen, geel EN een beetje paars van jaloezie als ik aan DE jurk dacht. Uit pure wanhoop dacht ik, ik maak de jurk/ top/ gewaad zelf wel! Na een inspirerende biertje of wat te veel met vriendlief, had ik genoeg moed verzameld om een zwarte oude strapless jurk onder handen te nemen en er een mouw aan te maken. Die one-shoulder-dress moest en zou er komen! Gevolg was dat ik 24 uur later iets gefrustreerd op de slaapkamervloer zat met een complete naaiset en scharencollectie om me heen.

En verder? Een compleet geruïneerde strapless zwarte jurk! Ik had een klein inschattingsfoutje gemaakt: de jurk was weliswaar van stretchstof  gemaakt, maar om nou de zoom los te maken en te denken dat er een complete arm doorheen kon… tja zóveel stretch had de jurk kennelijk ook weer niet.

Nadat ik mezelf had wijsgemaakt dat mijn garderobe niets, maar dan ook niets voorstelde zou ik bijna chagrijnig aan mijn ‘24’ marathon met vriendlief beginnen. Maar dat duldde meneer natuurlijk geen seconde. Terecht…! Toen ik mijn klaagzang had losgezongen, zei hij het ondenkbare: “Lieverd, tel jij je schoenenvoorraad morgen nog maar eens, en vertel me dan eens dat je niet bij ieder paar schoenen, minstens 100 outfit kunt opnoemen!” Mmmm…. knarsende hersenpan!

Terwijl wij onze serie ‘24’ keken, zat ik schaapjes, uhm schoenen te tellen. Eén ding is zeker, die zwarte one-shoulder dress heb ik nog steeds niet, maar schoenen… in overvloed. Hoewel, nooit genoeg natuurlijk… laat dat duidelijk zijn. Ik probeerde mezelf een beeld te geven, door al mijn schoenen op mijn vrije zondag eens op een rijtje te zetten. Ruimte tekort! Ik had zelfs al 2 volle boodschappen tassen met schoenen weggegooid. Optie twee: de boel uitstallen op de trap, nog een leuk effect ook. Paste niet!! Toen besloot ik slechts overal het rechter exemplaar van te etaleren… tadaaaaa wie heeft het nu nog over die ‘ene’ jurk.

NEW BLOG ANIQUE  My own little mania

Love,
A

Volg mij ook op twitter.

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties