0

NEW BLOG ANIQUE: Mode Mekka MilanoAmsterdam – Het leven gaat snel, voor je het weet sta je er middenin. Klink ik alsof ik tachtig ben? Welnee. Het is handig om met beide pootjes op de grond te staan. Life is good, as long as you live it. Pluk de dag, dat is iets wat mijn ouders altijd tegen me zeiden. En reken maar dat ik dat heb gedaan en nog steeds doe.

Zo stond ik afgelopen week met een paar vriendinnen voor een populaire club/ bar in het centrum van Amsterdam. We liepen een beetje te rotzooien, wel/niet naar binnen. Is het druk genoeg? Zijn er wel leuke mensen binnen? Toen een van mijn vriendinnen een hot-shot spotte hadden we de doorslag; we gaan naar binnen. Ik stond nog met een vriendin de afweging te maken of ik naar binnen ging. Ik was immers überhaupt niet van plan om uit te gaan die avond. Ik was er dan ook totaal niet op gekleed en ik had de dag erna een belangrijke lunch voor de boeg. Maar ach, een beetje gezelligheid weegt uiteraard veel zwaarder, gewoon geen Cosmopolitans meer. Maar, toen daarbuiten, daar gebeurde het…. ik stond te wachten om naar binnen te gaan. Een groepje hippe fashionista’s kwam naar buiten gestormd. Veel geluid, herrie, en mooie kleding kwam voorbij geparadeerd. Mijn ogen scande snel: nieuwe trends? Ben ik nog altijd goed op de hoogte? Waar zou ze die jas hebben gekocht? En zij dan: waar komen die waanzinnige pumps vandaan. En toen… Een van de meiden kwam naar ons toe gelopen. Ik was in de veronderstelling dat een van mijn vriendinnen de meiden kende. Maar nee, dat was helemaal niet het geval. Die waren namelijk al druk in gesprek over wat ons eerste drankje zou worden. Het meisje pakte mijn arm beet “Anique??” vroeg ze me. “Huh?!” en een twijfelachtige “Ja????” stamelde ik. “Ow I love jouw blog!!” kirde ze uit! Fantastisch, mijn  avond kon niet meer stuk. Überhaupt knap dat mensen mij herkennen aan de hand van mijn opzettelijk wazige foto (perfect bijgeschaafd door de fashion repoter J.).

Anyway, een kleine bevestiging kan groots zijn, maar ster-allures zijn (nog…) niet op zijn plaats! Om weer even een pas op de plaats te maken ga ik komend weekend met mijn grote liefde naar hét Mode Mekka: Milano. De stad waar het echt gebeurt. Ik ben natuurlijk als een idioot de hotspots gaan opzoeken: waar we moeten shoppen, en waar niet (ook belangrijk). Want, laten we eerlijk zijn, de PC Hooft hebben we hier in Amsterdam ook. Toch snap ik best waar de uitspraak ‘kijken kijken, niet kopen’ vandaan komt. Smijten met je creditcard is niet zo moeilijk, maar vind maar eens iets echt Italiaans… Zara, H&M en Mango hebben we hier toch ook! Dat wordt bij deze dan ook mijn missie: echte Italian Vintage scoren. Iets leuks voor in Nederland. Ga ik een nieuwe trend ontdekken, who knows! Ik heb mijn vlam in ieder geval al gewaarschuwd: als je me meeneemt naar Mode Mekka Milano dan moet er worden geshopt. De schat gunt het me… (Dontcha wish your boyfriend is fine like mine…). Gelukkig hebben we een compromis gesloten, het is niet alleen maar vrije tijd, een beetje werken moeten we er ook, maar wie vindt dat erg. Ik bedoel… Milaan!

Ciao  a dopo bellas!

Love A.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties