0

Amsterdam –  Natuurlijk snap ik heel goed, dat een lekker budget best handig is om je fashion-fantasia op pijl te houden. Sinds ik eindelijk mijn Master heb gehaald, gaat het iets makkelijker, maar het is nog geen echt feest kan ik je vertellen!

Ik heb mezelf daarom aangeleerd creatief met mode te zijn: combinaties wisselen, seizoenen combineren, gekke prints laten matchen etc…  Maar ik kan me mijn studietijd (nog niet zo lang geleden!!) nog heel goed herinneren: menig student maakte met veel liefde gebruik van de extra studiefinanciering om die basis beurs een beetje op te leuken. Dan kun je namelijk meer, vaker of uitgebreider shoppen. Want van die karige paar euro’s basisbeurs die je van de overheid krijgt kun je amper je studietijd volwaardig vieren. Dus begrijp me niet verkeerd, ik heb niets tegen het lenen van extra studiefinanciering: geld moet rollen!

MAAR, (ja natuurlijk heb ik een ‘maar’). Aldus, ‘maar’,  met zo’n extra lening ontvang je gratis een idioot hoge rente die je lening bijna verdubbelt. Ik heb me ooit laten vertellen dat die belachelijk hoge rente bedoeld is om studenten te ontmoedigen om te gaan bijlenen.  Bij mij werkte dat inderdaad, dus ik heb als een brave kip altijd 6 baantjes tegelijk gehad. Van Kitchen-Bitch tot verkoopster in een prachtige damesmodezaak, tot styling van etalages, inkoopster en ‘dresser’ bij modeshows. And I loved it!

Er kwam verandering in deze bijbaantjes toen in na mijn bachelor en tijdens mijn Master ben begonnen met het opzetten van mijn eigen Marketing & PR business. Toen ter tijd nog heel onschuldig als freelancer, werkte ik het vuur onder mijn naaldhakken vandaan, om zelf geld in het laatje te brengen. Dat is gelukt. Nu vier jaar later run ik mijn eigen Marketing & PR bureau. Dat doe ik met plezier, heel veel plezier zelfs. Natuurlijk werk ik nog steeds loei hard voor mijn centen dus ik ben dolgelukkig dat ik geen studieschuld heb opgebouwd. Althans, dat dacht ik! Want wat blijkt nou, in het laatste jaar van mijn 1e studie (4 jaar geleden) was mijn toetsingsinkomen blijkbaar net te hoog. Dit betekent dus dat ik mijn basis studiefinanciering moet terugbetalen omdat ik überhaupt geen recht had op studiefinanciering! Inderdaad, auw! Ik viel ook van mijn stoel toen ik het hoorde….

Kortom, dit betekent dus dat ik werd gestimuleerd om een bijbaan te zoeken zodat ik geen extra studiefinanciering hoefde bij te lenen. Maar o wee, nu heb ik dan €1,- te veel bijverdiend als armzalige student, en nu mag ik een groot deel van  die financiering terug betalen!  stelletje ****…. waarom bestaat er dan een basis-lening! Daar kan toch geen hond van rondkomen. Daarom leent iedereen bij OF heeft iedereen een bijbaan. Ik geloof dat ik gek word…

Anyway, ik heb mijn zaakjes over het algemeen netjes op orde. Ik heb een buffer opgebouwd dus ik overleef het wel. Maar toen ik hoorde dat mijn OV nog 2 jaar extra is verlengd zonder dat ik dat heb aangevraagd, en ik dat óók nog eens moet terugbetalen, tja… toen knapte er iets. Ik heb namelijk al in geen 6 jaar een OV gehad. Nu blijkt dat ik de dupe ben er een administratieve fout in het systeem. Helaas had ik natuurlijk de grootste pennenlikker aan de telefoon toen dit duidelijk werd. Deze nitwit adviseerde mij dan ook dat ik toch beter netjes kon betalen, dan storten zij weer alles terug. Logisch? NEE! Ik betaal niks! Althans, ik betaal wat ik moet betalen, maar ik betaal geen rode cent voor een administratieve fout die met terugwerkende kracht wordt geretourneerd. Of ben ik nou gek?

Love,

Lijpe Loetje

Volg Anique van der Hulst ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties