0

NEW BLOG ANIQUE Haast haast haast Amsterdam –  Wat is het eerste waar jij aan denkt als je de volgende sms in de telefoon van je vriend ziet verschijnen (en die sms is nota bene verstuurd door een van je beste vriendinnen!) “Lieve L. ik wil je even bellen, of is vriendin K. al bij je? Tja, leg dat maar eens uit! Ik had deze sms verstuurd naar de prins op het witte paard. Maar niet de mijne: maar die van mijn dierbare vriendin K! Haar vriend, (we noemen ‘m even meneer L.) en vriendin K. zijn al 100 jaar bij elkaar. Volgen jullie me nog?

Ik zal het even uitleggen. En nee, dit heeft niets maken met moeilijke driehoeksverhoudingen, gekonkel achter elkaars rug om… hoewel… Nou goed, dierbare vriendin K. is tegelijkertijd met mij afgestudeerd en heeft d’r Master behaald. Daarnaast is ze deze week ook jarig. Tóch ziet vriendin K. er de noodzaak niet van in om een feest te organiseren en dit uitgebreid met champagne te beklinken. Uiteraard heeft ze alle reden om juist wel een feest te vieren, maar toch laat ze het feestgedruis liever passeren en gaat ze ‘vredig’ met haar prins uit eten. Well guess again baby, niet als je mij in de buurt hebt! Ik weet namelijk dondersgoed dat vriendin K. stiekem ook absoluut wel van een feestje houdt, maar liever niets zelf organiseert. Stel je namelijk voor dat er niemand komt, dat het feest niet op gang komt of erger nog, niemand heeft het naar z’n zin! Nou, laat dat maar aan mij over: iedereen is aanwezig, heeft lol, of doet alsof. Hoe dan ook, als iemand is afgestudeerd of jarig is en een borrel, feest of mega surprise party krijgt, je zorgt dat je erbij aanwezig bent! Daarbij ken ik vriendin K. al 100 jaar en kan ik me geen feestje van haar kant heugen… Kortom, haar moeder dacht hier exact hetzelfde over en stelde voor om samen met de vriend a.k.a. de prins op het witte paard, (daar heb je hem…) meneer L. dit te organiseren.

Samen met de mama en vriend, meneer L. heb ik een groot feest georganiseerd zonder dat vriendin K. daar ook maar enigszins lucht van kreeg. Hopen we… Tot de dag zelf natuurlijk aanbreekt… vandaag! Bloed, zweet en tranen. Vanmorgen werd ik wakker met de sms: “ Nerd, ze weet het!” Na een hoop gespeculeer over en weer,  blijkt dat ze helemaal van niets weet.  Vriendin K. is gelukkig niet op d’r achterhoofd gevallen en loopt te vissen of er mensen vanavond aan haar denken. Een ding is zeker, ze weet van helemaal noppes, nul, niets! Als het goed is denkt ze zelfs dat de helft het is vergeten! Maar ja, ik heb vanavond wel even uit te leggen waar het sms’je gericht naar haar vriend (zie boven) vandaan kwam… want tja… dat kan best akelig overkomen. Al denk ik dat ze vanavond spontaan het sms verkeer tussen haar vriend en mij zal snappen. Als ze het überhaupt al door heeft gehad. Kortom, vanavond met de billen bloot!

En dan? Dan staat vriendin K. plotseling in een kroeg met haar vriend na het verjaardagsetentje om ‘een afzakkertje’ te halen. SURPRISE!!!!!!!!! Haar complete vriendengroep, familie, dispuut… noem maar op, iedereen is aanwezig! Er hebben zelfs  ‘maar’ 8 mensen afgezegd, en geloof me die zijn door de mangel gehaald en hadden allen een legitiem excuus. En ik, ik denk dat ik op een kruk lig te tukken, wat ben ik blij als dit is gelukt zeg… een surprise party lijkt van te voren altijd zo’n leuk idee. Maar daar blijft het nooit bij: er moet een collage gemaakt worden, cadeau geregeld worden, geld opgehaald worden, kroeg regelen, en natuurlijk ballonnen met tekst! En de tekst die wij willen moet natuurlijk weer op maat gemaakt worden! Enfin, D-Day. En natuurlijk ben ik vanmorgen zelf met mijn grote blote poten op de collage gaan staan: glas stuk! Het is een vakantiedag, dus alle winkels dicht… fijn! Ik kan een glasplaat bij vriendin X. ophalen. Saved by the bell, maar ik zet 1 stap binnen en whoppa ontvang een parkeerbon! Kunnen die gasten misschien iets nuttigs gaan doen? Een vak leren ofzo… anyway, alles is klaar, cadeau geregeld, geld verzameld en zelfs de collage is weer helemaal in orde. En ik??? SHIT! Jurk? Tuniek? Jeans met jasje…. je raadt het al, heb nog 1 uur te gaan…. dus ik duik mijn kast in!
TOEDELOE

Love, A

Volg mij ook op twitter

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties