0

Amsterdam -  De een aait over de buik van Boeddha, de anders wappert met geld langs zijn marktkraam in de hoop de goden gunstig te stemmen om een goede verkoopdag tegemoet te gaan. En ik. Ik sla een kruisje, kijk vragend omhoog, en lach zo lief mogelijk (zal iemand het zien) en doe een wens.

Heel stilletjes in mijn hoofd als niemand het ziet. De enige keer dat je mij hardop de goden hoort verzoeken, is wanneer ik weer eens wat kwijt ben. Regelmatig dus. “Heilige Antonius mijn goede vrind, help mij dat ik mijn sleutels, telefoon, fiets(!), zonnebril, entreekaartjes etc weer vind. Heilige Antonius is mij vaak goed gezind.

Dit keer heb een ander verzoek. Een dringend verzoek…

Ik zal het uitleggen: Aanstaande maandag 23 mei organiseer ik voor een van mijn klanten een bijzonder groot en vooral gaaf evenement in de Westergasfabriek. De Engelsman David Beckett lanceert namelijk zijn tweede boek genaamd ‘Amsterdam…The Essence’. Deze ode aan Amsterdam heeft hij geschreven door de top 25 zeer bekende, maar ook zeer onbekende Amsterdammers te interviewen. Heel leuk, want ik was jurylid, contactpersoon en regelnicht: wie wel, wie niet… lastig maar heel leuk! Veel interessante mensen zijn de revue gepasseerd, van Halina Reijn, Henk Schiffmacher, Sjaak Swart, Jan Jansen, Job Cohen, Bas Koster (jaja TOP designer Bas Koster), Shirley Hart tot Youp van ’t Hek. Ik heb leuke, gekke en bijzondere momenten meegemaakt die ik niet snel zal vergeten. Het varieert van een huwelijksaanzoek van Youp van ’t Hek, live tatoeage act van Schiffmacher tot het complete Ajax team dat opeens rond mijn tafel stond tijden het interview met Mister Ajax, Sjaak Swart. Dus ja, ik geniet van mijn werk, en nee ik ga niet met tegenzin naar kantoor…

Maar, er is nu toch wel iets heel vervelends gebeurd: mijn favo klant heeft namelijk net een motorongeluk gehad, en heeft zijn schouder, diverse ribben en ruggenwervels gebroken! Ongelooflijk. Hij heeft een complete clan engeltjes op zijn schouders zitten, want hij houdt geen blijvend letsel over. Hij zal keurig genezen. Dat neemt niet weg dat hij nu voor Pampus in het ziekhuis ligt, en alleen dankzij de medicijnen de pijn kan verdragen. Je snapt, dit heeft deze arme man niet verdiend. Na een jaar lang keihard te hebben gewerkt, is het boek klaar, de documentaire klaar en staat alles in de startblokken om het event te starten. Hier komen namelijk al die bekende en onbekende Amsterdammers tezamen, voor de lancering van het boek en zal de Westergasfabriek podium bieden aan deze artiesten. We sluiten de avond met een mega gave loterij waarbij we voor €5,- kaartjes verkopen (complete opbrengst wordt gedoneerd aan Stichting B!NK). Je maakt kans op schilderijen, originele designer tekeningen, boeken, CD, kaartjes voor shows, hotel overnachtingen, sieraden etc etc. De donateurs van deze Goodies zijn o.a. Henk Schiffmacher, Youp van ’t Hek, Halina Reijn, Bas Kosters en nog veel anderen.

Leuk nieuws: Het boek is zelfs in samenwerking met een productiemaatschappij voor een deel verfilmd, en alles gaat maandag 23 mei in première! Laat het duidelijk zijn: Je hoort me niet klagen, want het is een geniaal project om aan te werken. Maar waar kan ik nou een verzoek indienen dat mijn klant in ieder geval zijn eigen event kan meemaken? Het enige dat ik jou als trouwe lezer wil vragen is  : SPREAD THE WORD, dat zal hij zien op Twitter & Facebook en zal hem zeker goed doen!

Onder alle TWEETS verloot ik 2 entree kaartjes voor het event, vermeld wel even “boek lancering #AmsterdamTheEssence”  #DavidBeckett

Love,

Anique

Volg Anique ook op twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties