0

AniqueEgypte – Sinds wanneer heb je een excuus nodig om op vakantie te gaan? Nou: ‘van ze lang zal ze leven niet’. Als ze me missen, dan ben ik… exact. Ik ben heerlijk een weekje aan het ‘leggen’ in een belachelijk luxe en mooi hotel in Egypte. De massa Engelse, Russische en Duitse getatoeëerde vrienden hebben  het hier gelukkig nog niet ontdenkt. Sterker nog de in Petit Bateau gehulde Belgische kids sieren hier het strandbeeld. Die enkele naar alcohol smachtend verdwaalde Rus, pik je er dan ook direct zonder enige moeite uit: breed, kaal en een blauwe ballen-knaller. Zijn vriendin cirkelt meestal binnen een straal van 2 meter om hem heen. Ze is herkenbaar aan de ‘slettenstempel’ (lees: tribal tattoo) boven haar bikinibroek/reetveter. De veelal niets verhullende bikini keuze bevestigd mijn vermoeden: de tijger- dan wel rode ini-mini-string-bikini verraadt haar direct.

Daar loop ik dan, genietend dat ik mijn eigen loodzware koffer niet hoef te sjouwen. Een beetje sjans aan de balie van de luchtbus op Schiphol doet wonderen: met 30 kilo bagage kom je makkelijk weg hoor! Ik heb wel te doen met de piccolo; het slachtoffer van mijn koffer. Maar mijn broer met zijn bij elkaar gegraaide weekendtas van 7 kilo compenseert gelukkig mijn dwangmatig kledinggebruik en schuldgevoel tegenover meneer Piccolo. Mijn moeder is stiekem erger dan ik. Tja de appel valt nooit ver…Maar goed, ik zie de zonvakantie die midden in de in de winter plaatsvindt dan ook als een extra seizoen. En iedereen weet wat een nieuw seizoen betekent: een extra kans om mijn complete vakantie garderobe te updaten natuurlijk. Marine broekje, one-shoulder dress, hoge sleehakken, klompjes, (deze laatste tot ontzaglijk ergernis van mijn broer),  en natuurlijk 100 varianten om iedere outfit perfect te maken. De spiegelreflex camera van broerlief zal zijn werk doen. (meneer is zelfrespecterend gelegenheid paparazzo geworden). Resultaat? Ik zorg er dus ook voor dat ik genoeg bikini’s en zonnebrillen bij me heb om minstens tweemaal daags ‘als nieuw’ te verschijnen en daarmee foto waardig ben.
NEW BLOG ANIQUE: Fata MorganaHet onverwachte gevolg was alleen dat mensen aan mijn broer en moeder vroegen hoeveel zusjes/dochters deze familie kent! Prachtig! Ondertussen check ik uit pure onrust geregeld mijn email: Nog steeds geen scriptie uitslag (grrr) en de sollicitaties worden keurig bijgehouden (suggesties?). Morgen vlieg ik alweer naar huis, maar eerst moet ik afscheid nemen van de heren die 200 kamelen voor me boden OF een asbak en 150 kamelen. Ach, dan weet je weer eens hoe je in de markt ligt! Een ding is zeker: de over- enthousiaste Oostenrijkse meisjes waar we gisteren tot in de vroege uurtjes Shisha (waterpijp) mee hebben gerookt en alle cocktails van de bar hebben geprobeerd, waren ‘slechts’ 100 kamelen waard. Of het nou lag aan het feit dat ze de hele week ‘maar’ 2 bikini’s showde, of nog nooit op 12 centimeter hoge hakken tevoorschijn zijn gekomen, ik weet het niet. Maar mocht ik ooit een kamelen boerderij willen starten, dan weet ik waar ik moet zijn. Salaam!

Love, Anique

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties