0

Amsterdam –  Soms draai je even door. Maar toch: De meeste dromen zijn bedrog, godzijdank wel ja. Herken je die momenten dat je in een diepe diepe slaap verkeert en je heel bewust bent van een droom. Op zo’n moment realiseer ik me dat ik slaap.

Controlefreak als ik ben, probeer ik natuurlijk zelfs mijn dromen te beïnvloeden. Kan dat? Natuurlijk kan dat niet. Toch leuk om eens te proberen.

Zo gaf vriendin S. mij de tip om een vaste routine in mijn naar-bed-gaan ritueel te voeren; zodat mijn lichaam en geest ‘snapt’ dat ik wil slapen. Niet meteen afhaken, zweveriger dan dit wordt het niet. Goed, ik heb dus een ritueel ingebouwd waarin ik steevast, eerst mijn handen was, dan mijn tanden poets, vervolgens mijn make-up secuur verwijder dan mijn gezicht met water (geen zeep!) was om er vervolgens belachelijk dure crème op te smeren. Natuurlijk volgens moeders recept met opwaartse bewegingen. Ja mama inderdaad, ik luister naar je. Moeders trukendoos gaat verder: al smeer je de duurste crème op je gezicht, als je huid niet schoon is werk het niet. Een groot minpunt aan mijn adres is dat ik helaas ook geloof in die belachelijk duur geprijsde producten, ik ben blijkbaar een goed campagneslachtoffer. Anyway, nadat ik dit ritueel  heb uitgevoerd, stap ik in bed en denk ik aan iets leuks met de intentie daar over te dromen. Met natdruk op ‘intentie’…

Om te slapen moet je stilliggen. Stilliggen is alleen best lastig voor een onrustig persoon als ik. Het moment waarop je tot rust hoort te komen en moet gaan slapen, gebruiken mijn hersenen namelijk om een soort checklist af te gaan om te controleren of ik heb gedaan wat ik moet doen, en alvast een to-do list te maken voor de dag erna. Eigenlijk alvast voor de komende 10 dagen, en als het even uitkomt ook alvast de komende 10 jaar. Maar dat is andere koek. Als ik vervolgens het rijtje met to-do punten uit mijn hoofd ken, denk ik aan slaap. Slaap. Slaap. Ga nou slapen! In gedachte deur, na deur na deur dicht doen, werkt bij mij niet dr. Phill!

Vervolgens droom ik van mijn internationaal gegroeid Fashion en PR office. Mijn dreamteam compleet en dan besluit ik plotseling om mijn office te verkopen  zodat ik koekjesbakker kan worden. AHHH, wakker worden wakker worden. Waarom droom ik dat? Is het omdat ik een vreselijke snoepkont bent (ook zichtbaar aan mijn kont inderdaad). Is het omdat ik zo krampachtig overal controle over probeer te houden. Krijgen mijn stiekeme verlangens de overhand in mijn droom? Kan iemand me dit uitleggen? Ik word bijvoorbeeld ook altijd opgegeten door haaien, en er stort wekelijks een vliegtuig in mijn achtertuin neer. Verder ben ik heel ‘sane’.  Geloof je ’t zelf?!

Tot volgende week!

Love,

Anique

Volg Anique van der Hulst ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties