0

NEW BLOG ANIQUE: Beter een goede buur.. of niet!Amsterdam – Maak plaats maak plaats maak plaat, ik heb zo’n ongelooflijke haast. Het is donderdag ochtend, het is voor het eerst sinds dagen droog dus ik kan weer met de fiets naar mijn werk. Als ik buitenkom tref ik iets aan wat al een tijdje niet is gebeurd…. grrrrr ik vloek in gedachte de hele buurt bij elkaar. Of misschien toch een beetje hardop, de buurvrouw doet abrupt de balkon deur dicht! Sorry…

Ik heb de welbekende grote zwarte krat op mijn fiets, heul hip. Natuurlijk niet zo handig want je past in geen enkel fietsenrek, en je standaard, tja die is duidelijk niet op die extra 100 kilo berekend. Want echt, 100 kilo weegt dat monster op mijn stuur. Maar het is zo leuk, mooi, hip, handig en vooral Amsterdams. Dus!

NEW BLOG ANIQUE: Beter een goede buur.. of niet!Enfin, mijn fiets plaats ik immer tégen het fietsenrek aan, aangezien ik er met dat onding op mijn stuur dus niet meer tussen de andere fietsen pas. Als klap op de vuurpijl heeft een van mijn lieftallig buurtjes het ‘geestige’ spelletje bedacht mijn ventielen los te draaien als ik mijn fiets tégen het rek deponeer in plaats van ín het rek. Humor joh! Vooral als je naar je werk moet. Nou goed, oppompen als een idioot, en racen als Armstromg want te laat komen, tja zo ben ik dan ook weer niet. Resultaat: zwetende bovenlip, oververhit en enigszins rood aangelopen verschijn ik op mijn werk. “Mag het raam even open heren?” Danku. Als ik mijn agenda voor die dag bekijk (waarom schrijf ik dat netjes op, alsof ik oooooit iets vergeet ;-) dan zie ik dat ik 1001 dingen moet doen. Daarnaast moet ik ook nog eerder weg voor de grote-tieten-zijn-hip show van Hunkemoller. Nou goed, lunch slaan we maar even over, want voor de 80e keer achter elkaar eten we taart op mijn werk. Nee niet vanwege de jarigen, maar omdat ik weddenschap na weddenschap verlies. Dinsdag wordt het chocoladetaart, dit maal omdat ik dan jarig ben, even geen weddenschap.

NEW BLOG ANIQUE: Beter een goede buur.. of niet!

Als ik wederom het ritueel van het fiets oppompen als een idioot heb doorstaan (wie draait dan ook zijn eigen ventiel ’s ochtends niet goed dicht?!) wederom als Lance Armstrong imitatie door de stad race voor de Hunkemoller show word ik bijna van mijn sokken gereden door een Schumacher- fanatiekeling, idioot! Wederom zwetende bovenlip, rode kop en bloody hot verschijn ik in de stad. Ook mijn cup maatje wordt opgemeten, ik waarschuwde de Hunkemoller dames nog dat ze me beter even konden laten afkoelen want ik zo loeihard gefie…. te laat. Na en cadeau bon (dank!), een energie drankje, (mag ik er nog 1 want ik voel mijn verslaving weer opkomen) en een gezellig gekletst te hebben met ex-collega’s smeer ik ‘m weer. Op naar de verjaardag van mijn lieve peettante.

NEW BLOG ANIQUE: Beter een goede buur.. of niet!Handjes schudden, gezellig borreltje naar binnen gieten en vervolgens de stad in om er achter te komen dat Amsterdam op donderdagavond echt heul gezellig is. Mijn lief en ik genieten lekker van dinner for two. Vriendlief was iets minder blij: de kok dacht dat hij speciaal voor mij knoflook voor 10 in mijn pasta Vongole kon deponeren. Lekker joh! Minpuntje, geen oog dichtgedaan, man o man wat een dorst na die partij knof poeh! Truste!

Love,

Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties