0

Amsterdam – Noem het ouderwets, vind het kortzichtig of noem het een gezonde portie fatsoen. Eerlijkheid is goud waard, dat weet ik. Toch is er een belangrijk nuance verschil tussen eerlijk en onbeschoft. Begrijp me niet verkeerd, ik hou juist van mensen die recht voor z’n raap zijn, maar laat er een verschil zijn tussen eerlijk en onbeschoftheid.

Ik weet, dat mede dankzij de vele interactieve communicatiemiddelen en nieuwe media, het gemakkelijk is om elkaar op alle mogelijke manier aan te spreken, te volgen en in de gaten te houden. Wellicht is dat het gevaar…. je volgt bijvoorbeeld iemand via Twitter. Die persoon twittert er vrolijk op los en geeft op die manier (tot op zekere hoogte) inzicht in zijn of haar leven. Hierdoor kunnen mensen (on)terecht denken iemand te kennen, terwijl de enthousiaste twitteraar zich er misschien niet van bewust is.

Mocht het kwartje nog niet zijn gevallen, goedemorgen, die enthousiaste twitteraar ben ik gewoon zelf. Het gebeurt mij namelijk geregelmatig dat ik mailtjes, direct messages of tweets ontvang van enthousiaste mensen die ik (nog) niet ken. Soms vragen ze iets aan me, soms vertellen ze me iets  en soms willen ze een foto, film of ervaring met me delen. Leuk, want ik hou van mensen (corny, I know). Het is zelfs een aantal keer voorgevallen dat mensen mij in de kroeg of op straat herkennen en aanspreken omdat ze me volgen op Twitter! Ik probeer dan ook vaak uit loyaliteit mijn followers terug te volgen, maar sinds die groep followers aanzienlijk is gegroeid (200%) is het soms lastig bij te houden. Excuus…

Enfin, onder andere via Twitter heb ik kenbaar gemaakt dat ik voor mijn marketing & PR bureau (Nineteen) stagiaires zoek. Dat heb ik enthousiast de wereld in getwitterd (en via I Love Vacature News openbaar gemaakt). Als reactie hierop ontplofte er een denkbeeldige bom aan mailtjes in mijn inbox. Sommige mailtjes gaan (excusez moi) linea recta mijn trash in. Zogenoemde motivatiebrieven met smiley’s of een aanhef ‘Hoi Anique’ (je kent me niet!), of slechts ‘Hallo’, vind ik onbeschoft en niet gepast. Het is zelfs ongeïnteresseerd, neem toch op z’n minst de moeite om uit te zoeken bij WIE je solliciteert zodat je een naam in je aanhef kunt gebruiken! Wat ik op z’n minst verlang van mijn sollicitanten, is namelijk dat ze weten bij welk bedrijf ze solliciteren. Dus wanneer de naam van een van mijn concullega’s bovenaan de brief prijkt…. think twice!

Daarbij, Beste sollicitant, realiseer je toch in vredesnaam dat je solliciteert naar een stage of werkplek binnen de communicatie branche. Dus, je tone of voice van essentieel belang. Zinnen als ‘Je moet me geloven’…. nee dank je, ik bepaal zelf wel wie en wat ik geloof. De jongedame die de kroon spant, (op enkele uitzonderingen na, zie voorgaande blogs) is een meisje die mij stuurde dat ze best wel wil komen stagelopen, en me vervolgens vraagt of ik haar wat meer informatie kan toesturen, en indien ik dat wens dan (en niet eerder) kan ze best eventueel een motivatiebrief naar me toesturen…. Ten eerste, JIJ solliciteert bij ONS. Dat betekent dus dat JIJ sowieso een motivatiebrief stuurt. Ten tweede, wil je meer informatie, dan lees je de vacature maar (dan weet je meteen hoe je mijn naam correct schrijft). En last but not least, als ik binnen 48 uur nog niet heb gereageerd op je onbeschofte en grammaticaal incorrecte mail heb, trek dan daar je conclusie uit en val me dan niet lastig met een bombardement aan mails en berichten via Twitter.

Voor nu, lekker weekend. En zoek jij een stage in de marketing & PR branche? Nineteen zoekt per juli stagiaires dus kijk dan op I Love Vacature News en verras mij met een spontane (leuke) sollicitatiebrief! Ik kijk ernaar uit…

Love,

Anique

Volg Anique van der Hulst ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties