0

Amsterdam – Schiet mij maar lek: trenchcoats zijn toch hip?! Slangenleren pumps: niks mis mee toch?! Knettergek wordt ik ervan. Ik heb engelengeduld, ben niet (heel) snel opgefokt, en maak liever geen ruzie. Maar je hebt er van die mensen tussen zitten…. ik lust ze rauw!

Neem nou die Amsterdamse krakers van afgelopen week, met hun gezelschap begon ik mijn dag. Gezellig. Om maar meteen met de deur in (andermans) huis te vallen: Lieve Kraker, heb je nooit geleerd dat je een ander niet moet flikken wat je zelf ook liever niet hebt?! Nou? Dank u. Blijf dan met je takken van andermans spullen af. En als je dan na god-mag-weten-hoe-lang je eerlijk aan jezelf toegekende stulpje uit wordt gezet, accepteer dat dan toch gewoon. Maar ga alsjeblieft niet met je hoogopgeleide vrienden verkleed in clownspakken de weg versperren voor mensen die naar hun werk willen. Die moeten namelijk op tijd op hun werk arriveren zodat ze hun salaris bij elkaar kunnen sprokkelen. Want met dat salaris kun je op den duur weer een ja ja, je raadt het al een huis BETALEN, vriend.
Ik snap heus wel dat leegstand versus gebrek aan woonruimte een probleem in grote steden vormt. Maar werkloosheid ook! Dus, 1+1 =3  Zoek een baan, ontvang salaris en het is mogelijk jongens. Gewoon toch een herenpand confisqueren? Dan vraag je erom. En dan vinden jullie het gek dat je zelfs pas na 200 waarschuwingen door de ME en hun brandspuit naar buiten wordt gelokt. Hou toch op.  Wil je voor een duppie op de 1e rij zitten? Dan ga je maar naar de modeshow van Walibi, dan kan je lachen.
Iedereen heeft recht op een stem, ook krakers die in clownspakken verkondigen dat iedereen gelijk is. Mijn neus! (ja mijn neus, niet die rode van jou) ik wil helemaal niet het zelfde zijn als jij! Dat jij nou mijn prachtige nieuwe kokerrok in combinatie met mijn slangenleren pumps en trenchcoat niet snapt… tja aan wie zou dat liggen?!
Genoeg over clowns, ik vond IT vroeger al eng, dus een onverwachte confrontatie op straat in de nachtelijke ochtenduurtjes, wordt niet (nee NIET) gewaardeerd. Een andere confrontatie waar je kramp van krijgt… dat zijn enkele taxichauffeurs: Chauf, kijk alsjeblieft even over je schouder voordat je dat portier met een zwaai opengooit: dit is een fietspad! Dus als ik met MACH 3 je deurtje aan gruzelementen fiets, krab jezelf dan even achter je oren: het is niet nodig om mij daar de schuld van te geven. Mijn bont en blauwe handje is daar de dupe van, niet die pimp-mobiel van jou!

He fijn, het is weekend. Geen krakers, wel een taxi chauffeur nodig. Eens even kijken hoever ik het portier met mijn naaldhakken kan “opengooien”: krakertje waar ben je nou met je clownspak: is Cirque Exentrique afgelopen? Ach ja, een beetje grootspraak met mijn 1 meter 20 mag toch zeker wel?! Weet je wat: ik laat jou in je clownspak huizen in beslag nemen, laat jij mij dan in mijn kokerrok en naaldhakken naar mijn werk gaan? Fijn, even goede vrienden?!

Love, Anique van der Hulst

Volg mij ook op Twitter!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties