0

AniqueAmsterdam – Natuurlijk ben ik gek op mode. Natuurlijk koop ik graag mooie spullen, en vanzelfsprekend hang ik het liefst de hele boel vol met de mooiste spullen die ik me maar wensen kan. Dierbare nicht S. helpt me gelukkig graag mijn verzameling uit te breiden. Ik heb dan ook altijd al een zusje willen hebben: lekker tutten, elkaars haar doen, eindeloos kletsen, maar ook make-up van elkaar pikken en kleren afpakken: alles wat mijn vriendinnen ook met hun zussen deden. Ik heb 2 broers, love them. Het mannelijke soort: niet bepaald de types die mij make-up tips konden geven, of uren lange shopsessies hielden (laat staan erover nadenken). Belletje lellen, legertje spelen, blaaspijpen maken en in de hoogste bomen klimmen. Uiteraard deed ik dat in mijn mooiste roze rok met roosjes op de voorkant (dat dan weer wel..). Nee, ik heb mijn nichtje S: ze is het type, lang, donker, charmant en stijlvol, vlotte babbel (wel een Brabantse babbel, dus helaas soms onverstaanbaar!), slim, ambitieus… oké de veer is té groot geworden. Anyway, ik presenteer: mijn surrogaat zusje. En o wow wat doet ze het goed: Uit Londen krijg ik de mooiste make-up, uit San Francisco mijn nieuwe Minnetonka’s en uit New York shirtjes van het über label… Abercrombie en FLUT uhm Fitch. Sjonge wat was ik blij met mijn nieuwe topje en v-hals shirt. Natuurlijk trok ik direct mijn nieuwe spullen aan: de schat kan mijn kledingmaat beter inschatten dan ik zelf! Het zat als gegoten. Ze had er zelfs een tegoedbon bij gedaan met de hint dat ik de volgende keer zelf maar eens een kijkje moet nemen in NYC. De lieverd…

Maarja, to the point: kleren moeten gewassen worden, en daar had meneer Abercrombie duidelijk geen rekening mee gehouden. Na 2 wasbeurten was mijn paarse V-hals shirt een viezig roze goedje geworden. Zag er niet uit! En “ja mama, ik heb het op ‘wolwas’ programma gewassen, lage centrifuge en niet te veel wasverzachter gebruikt”. Mijn moeder (steun en toeverlaat) gaf me een gouden tip: “leg het shirtje éven in de bleek, dan wordt het shirt gewoon weer wit”. Geniaal, dat ik daar zelf niet aan had gedacht! Daar ging ik: direct naar meneer A. Heijn en een flesje bleek in de wacht gesleept. Eén dopje bleek in een emmer water en klaar is kees. Na 1 uurtje haalde ik tevreden het witte resultaat -mijn shirt- uit de bleek. Ik spoelde het goedje uitbundig af met schoon water, om het vervolgens te laten drogen in mijn badkamer. Maar…. schrik van mijn leven! Ik hield het shirtje omhoog om het resultaat nog eens te bewonderen: wat ben ik toch handig dacht ik nog… Ik heb ondertussen alweer geleerd dat jezelf een schouderklopje geven, synoniem staat voor vragen om problemen. Hoe kan dat nou? Ik hield het shirt omhoog tegen de enige zonnestraal van de afgelopen week, en tot mijn ontzaggelijke verbazing scheurde het shirt vanuit beide schouderpunten waar ik het vasthield helemaal in: alsof de stof onder mijn handen verdween! Moet niet gekker worden… bedankt meneer Abercrombie & FLUT!
NEW BLOG ANIQUE: Abercrombie & FLUTDe gouden tip van moeder bleek goed te werken, op een oude schoonmaakdoek (!) vertelde ze me later nadat ze schaterend van het lachen mijn gefrustreerde verhaal aanhoorde. Dank je mam… gelukkig heb ik alweer de nieuwe tip van de week binnen, dit maal van mijn ‘schoonmoeder’: die mooie pumps waar ik vorige week mijn hielen in heb geleerd wat blaren nu echt betekenen (ja die compeed-gesponsorde-draken-maar-prachtig- mooie- pumps). Wat blijkt: door met een hamer de binnenkant van je hiel flink plat te meppen, creëer je hetzelfde resultaat als het inlopen van je schoenen. TOP! Al ben ik iets voorzichtiger geworden sinds het paarse T-shirt voorval. Ik denk dat ik een van mijn moeders pumps pak om het even uit te proberen…;-)

Love A

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties