0

AniqueAmsterdam – Stiekem weet ik heus wel beter: Als je een date hebt kom je te laat. Ga je naar een feest, dan is het taboe om als eerste te arriveren. En wanneer je gaat lunchen met fashionista’s kom je 1,5 dag te laat of zonder blikken of blozen met ‘weiland- snelheid’ aangefietst. Snap je wat ik bedoel?

Het specifieke voorval: ik had dinsdag een lunch afspraak met fashion goeroe ‘F’ in de planning staan. Gezellig bijkletsen, beetje fashion gossip uitwisselen en ze had me wat leuks te vertellen. Ik was natuurlijk erg benieuwd! Ons plan verliep echter anders dan afgesproken. Lieve F Kwam namelijk een dag te laat opdagen. Geeft niet, ik had er stiekem al rekening mee gehouden. Lees: ik stond klaar in mijn most fashionable outfit, hoogste killer heels, en mijn nieuwe gestreepte outfit. Jammer, want i.p.v. de hele stad, hebben alleen de hond en mijn lieve vriend mijn outfit kunnen aanschouwen. De volgende dag hebben we onze lunch date na veel mooie excuusjes nog eens geprobeerd. Dit maal met succes. We zouden de lunch combineren. Fashion goeroe F en fashion reporter J zouden rond 12.30 uur verschijnen bij zonnig Vertigo in het Vondelpark. Ik had kunnen leren van de dag ervoor, maar nee hoor: ik zat keurig op het afgesproken tijdstip op het terrasje. Wederom compleet met nieuwe jeans, natuurlijk die hoge palen van de dag ervoor aan mijn voetjes en een leuk shirtje (dankzij een zekere tombola…). Ik zat daar heerlijk te genieten; zonnetje in mijn gezicht, cola light in mijn hand en uitzicht op al het leuks dat voorbij paradeerde. Toen vriendin/ reporter J na 25 minuten op d’r dooie gemakje (zelf noemde ze het ‘weiland-snelheid’: ‘anders krijg ik het zo warm’) aan kwam getuft, had ik niet eens door dat ik al zo lang zat te wachten. Na alle fashion roddels met elkaar gedeeld te hebben, besloten we om dit snel nog eens te doen. Top! Maar, waar bleef F nou?! Nergens te bekennen. We besloten het voorval te laten zitten en niet moeilijk te doen. Al shoppend liep ik naar huis toen F mij pingde: of ik nog zin had om alsnog even te daten. Onder het mom van drie maal scheepsrecht (i.p.v. een ezel stoot zich geen twee keer… ) hadden we afgesproken bij Palladium op het Leidse plein ‘over 5 minuten’. Ik had ondertussen wel geleerd wat ‘fashionably late’ inhield, dus zette op mijn dooie gemak mijn geshopte spullen thuis af, dronk een glaasje sap en vertrok. Een kwartier te laat (met moeite) verscheen ik op het terras van Palladium. En raad eens?
NEW BLOG ANIQUE: ‘Fashionably’ lateGeen spoor van F te bekennen! Huh? Hoe doet ze dat?! Is hier een regel voor die mij spontaan is ontgaan? Vertel het me! Gelukkig was het zo gezellig dat ik al snel vergat dat ik wederom (ditmaal ‘slechts’ een kwartier) had zitten wachten. F en ik hebben lekker zitten brainstormen: F heeft een leuk idee dat ze samen met mij wil uitvoeren. Altijd de moeite waard om te bespreken natuurlijk, maar eerst moest er nog meer geshopt worden. Op die veel te hoge palen (lees: pumps) slenterde we naar onze favo winkel. Ik dacht ‘dat red ik nét’ op deze hakken. Meer dan dat kunnen mijn getrainde pootjes niet aan. Natuurlijk bleef het niet bij die ene winkel, ook niet bij die ander… de halve stad hebben we bezichtigd. Ik was in staat om op blote voeten naar mijn fiets te lopen, of terplekke goedkope comfi pumps te kopen (Shick = dé oplossing). Natuurlijk wilde ik me niet laten kennen, en trok liever een sprintje om de dichtstbijzijnde tram te pakken richting mijn fiets dan te laten merken dat ik hoge hakken haat (al doet mijn schoenen collectie anders vermoeden). Met een grote glimlach zei ik dat het wel meeviel. F en ik hebben meer lol gehad om het feit dat ik stug volhield, dan om het feit dat we beiden op onmenselijk hoge hakken (F droeg All Stars…) een sprintje naar de tram trokken. Resultaat: mijn pootjes zitten al 3 dagen volgeplakt met compeed blarenpleisters. Vanavond drankje drinken in de stad: absoluut, maar wel op mijn All Stars…

Love A,

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties