0

NEW BLOG: A Lot in LondonLonden – ” Sun is in the sky oh why oh why? Would I wanna be anywhere else” zingt one of my favourite artists Lily Allen in het refrein van het liedje LDN. Een liedje over ‘How to survive in LDN’.

Overleven in LDN is niet zo moeilijk, het gaat erom dat je fashionable survived in Londen City. Lily Allen weet hier alles van, met haar eigen sieradenlijn, Vintage winkel en BFF Karl Lagerfield. Maar je hoeft geen Rich girl te zijn om er in LDN uber hip bij te lopen. You just need to know where to go! Daarom hier een lijstje met tips ‘How to Fashionable Survive in LDN’ voor hot and gorgeous people.

NEW BLOG A Lot in LondonStart met shopping places. Warenhuizen, Selfridges, Harvey and Nicols en Topshop op Oxford Street zijn kleine paradijsjes for fashionistas. De basis van je LDN bezoek. Ook al heb je geen million dollars en ga je alleen maar naar de warenhuizen om te windowshoppen. Om in Selfridges alle Louboutins aan te passen, en bij Harvey and Nicols alle designer tassen aan te raken om je vervolgens op de vierde verdieping vol te eten met sushi, scones en fab toetje Eaton boys (wat het lekkerste toetje EVER is!).

NEW BLOG A Lot in London Ben je te broke om je geld aan high fashion uit te geven, dont cry! Moschino zegt het ook: het is cool om CHEAP & CHIC te zijn. Londen zit dan ook gelukkig vol met Sample Sales en outlets. De Sample Sales zijn het hele jaar door, ze duren vaak maar een paar dagen en zijn voornamelijk te vinden in Shoreditch naast Brick Lane. De beste tip is om lid te worden van de website Urban junkies , een site die je wekelijks alle sample sales doormailt en vol staat met de places to be in LDN. Een hele handige update! Als je LDN een weekendje bezoekt weet je meteen wat de hipste plekken zijn om te bezoeken. Twee andere sites die vol staan met Sample sales zijn designersales.co.uk en www.designerwarehousesales.com. De Sample Sales in LDN zijn echte aanraders want ze verkopen merken als Vivienne Westwood, John Galliano en Miu Miu met korting tot 80%. A dream comes true!

NEW BLOG A Lot in London Goede outlets zijn Browns en de Burberry factory outlet in hackney, die jassen verkoopt voor de helft van de prijs! Zoek je meer outlets dan moet je net buiten LDN zijn in Bicester village waar ze 130 merken verkopen als BOSS, Wolford, Bally en 7 for all menkind.

Ben je een echte Vintage Lover, dan moet je naar Nothing Hill. Als je uitstapt bij Notting hill gate en je loopt richting Portobello Market dan kom je meerdere Vintage shops tegen. Bijvoorbeeld een winkeltje op de hoek van Portebello Road dat vintage sieraden verkoopt van onder andere Chanel, Valentino, Balenciaga en Mochino! Helaas zijn de sieraden nog steeds erg duur, maar je moet iets over hebben voor echte gouden Vintage Chanel oorbellen!  Time Out LDN heeft een goed overzicht gemaakt van de beste Vintage shops verspreid over LDN, so check this out: www.timeout.com.

Naast het shoppen valt er in LDN zoveel te bekijken. Persoonlijk vind ik dat Fashion heel goed samengaat met Art. Al is het alleen al leuk om naar cocktail parties te gaan van nieuwe galeries en exhibitions, zodat je crazy arty farty people kunt ontmoeten. Bovendien zijn (bijna) alle musea gratis in LDN! Must See deze zomer is Grace Kelly: Style Icon exhibition in het Victoria en Albert Museum.  Een tentoonstelling gericht op prinses Grace Kelly. Op de exhibitie wordt al haar kleding tentoongesteld (denk aan Vintage jurken van Dior, Givenchy, Chanel en Balenciaga) en een beeld geschetst van de Amerikaanse actrice die trouwde met een prins. A true fairytale!

NEW BLOG A Lot in London Voor meer fashion magic moet je een kijkje nemen in Kensington palace, het paleis waar Princes Diana voor haar dood woonde. Het paleis is omgetoverd in een Fashionista Enchanted Palace. Fashion en art worden er gecombineerd en designers als Vivienne Westwood, William Tempest, Stephen Jones, Boudicca en Aminaka Wilmont hebben er fashion installaties neergezet geïnspireerd op prinsessen. Een exhibitie die open blijft tot juni 2012. Weer eens wat anders dan het traditionele Buckingham palace. Voor meer info over hippe exhibities en galeries kun je het beste de Urban Junkies site in de gaten houden. Die geeft je een dagelijkse update.

Genoeg dingen te doen in LDN for true fashionista’s! Heb je nog steeds niet genoeg geshopt en fashion gezien? Dan kun je altijd nog naar Westfields Shopping Mall in west Londen. Het is Europa’s grootste Mall met 300 shops en 40 restaurants. Bovendien heeft het een giga cinema, dus je kunt je altijd nog een dagje in Westfields vermaken.

NEW BLOG A Lot in London Genoeg fashionable stuff to do in LDN, ook als je geen rich girl bent! Maar ben je echt young, fabulous and BROKE dan kun je altijd nog op een stoeltje gaan zitten in Hyde Park. Gorgeous people bekijken en genieten van de zon, terwijl je een iPodje in hebt en luistert naar Lily Allens LDN song : “Sun is in the sky oh why oh why? Would I wanna be anywhere else”…

Peace Out!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties