0

By LotAmsterdam – Ik krijg de slappe lach. Als je op 3 hoog woont ben je niet gewend aan mensen voor je raam. Nu zijn er bij ons al een week of twee voegers, timmermannen en schilders bezig aan de achtergevel. Er staat een grote steiger en het is een komen en gaan van (nogal grote) mannen. Door het trappenhuis, door de keuken en voor het raam…

Ik werk veel in de keuken, daar staat de computer. De keuken is bij ons aan de achterkant en ik voel me alsof ik de hele tijd in een grote etalage zit. Nou, zo voel ik me niet alleen, dat zit ik. Ze arriveren ’s ochtends tussen 8 en 9. Onze douche is ook aan de achterkant en alle ramen zijn eruit, want daar zijn die mannen mee bezig. Dat douchet niet lekker. Dus douche ik nu maar voor ik ga slapen en schiet ’s ochtends in spijkerbroek en trui of sweater.

Eerst irriteerden ze me,ik liep continue als een soort soldaat in camouflage door mijn huis te sluipen en me achter elke deur te verstoppen. Intussen ben ik wel aan ze gewend. Maar toen ik net koffie ging zetten keek ik er een van minder dan 10 cm in zijn gezicht en dat is raar. Dus krijg ik de slappe lach. Ik probeer de schilder uit te leggen waarom, maar we delen niet hetzelfde gevoel voor humor. “Koffie dan maar? “ vraag ik. “We hebben net geluncht “ zegt ‘ie, een beetje gepikeerd. Ik moet weer lachen, “sorry”, zeg ik, “mijn dag ritme wil maar niet gelijk lopen met dat van jullie.” Ik maak een rondje schrijfwerk af, terwijl twee schilders gemoedelijk met hun hoofd vlak naast me aan het werk zijn.

Het is mooi weer, ik moet mijn grote Levi’s en sweater (haastig aangetrokken omdat een badjas helemaal suf voelt als je in een etalage zit) maar eens vervangen door iets vrolijks en naar buiten gaan. Ik heb enorme behoefte aan een bloemetjesprint, florals. Maar ja, met dat haar van mij. Ik heb blond krullend haar en dat is heel lastig, elke bloemetjes jurk wordt een Mamma Loe jurk. Volgens mij moet je voor de floral trend niet ouder dan 17 zijn ( ben ik niet) of lang donker steil haar hebben ( heb ik niet).

Ik zoek een tussenoplossing: Bloemenjurkje in lang hemdje model over een skinny. Uggs eronder, jasje erover, zo moet het goed zijn. Ik kijk in de spiegel: helemaal niet goed, stom. Uggs vervangen door biker boots. Nog steeds stom. Ik ben vandaag gewoon stom. Voor ik weg ga vraag ik de schilders nog een keer of ze nu misschien koffie willen. Dat willen ze wel. De ene kijkt me bedachtzaam aan, ze hebben me nog niet echt aangekleed en opgemaakt gezien. “Wat zie je d’r schattig uit, met dat jurkie en die laarsjes”. Ik fleur helemaal op. Lieve schilders, ik leg extra lekkere koekjes voor ze op een schaaltje.

Ik ben hartstikke goed met bouwvakkers. En met bloemetjes prints.

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties