0

NEW BLOG: A Lot in LondonLonden – Vorige week wilde ik een real it-girl zijn, maar deze week I changed my mind. It-girls zijn so last week! De mensen die echt hip zijn in de London zijn de Sloane Rangers. Een trend begonnen in 1980′s met als icoon Lady Diana. De term Sloane Ranger verwijst naar upper-class jongeren die wonen in de duurste wijken van Londen. De term is een combinatie van ‘Sloane Square’ een locatie in Chelsea, waar je by the way super goed kunt shoppen. En een televisie karakter: the Lone Ranger, een cowboy.

Sloane Rangers hebben een bepaalde levensstijl en kledingstijl. Zo zijn ze traditioneel, hebben ze upper-class normen en waarden, een hoop zelfvertrouwen en houden ze van de countryside en country sports. Ze gaan op vakantie in de Caribbean, Monaco, Cannes en de Griekse eilanden en skiën graag in Val d’Isere. Verder gaan ze naar private schools, gevolgd door een opleiding aan Oxford of Cambridge waarnaar ze een job zoeken in the City of Londen als veilingmeesters of art dealers. Maar the most important thing waaraan je een Sloanie kunt herkennen is zijn Sloanie accent.

NEW BLOG: A Lot in London

In Londen zijn de Sloanies te vinden in de dure wijken van west Londen like Notting Hill (waar ik woon!), op Kings Road, Fulham Road, Kensington High Street, Kensington, Chelsea en Fulham. In andere landen heb je ook Sloane Rangers maar deze heten anders. Zo heb je in Frankrijk de BCBG wat staat voor de ‘bon chic, bon genre’, in Australië heb je de Pru en de Trudes en in Amerika heb je de preppies met hun preppy style, zoals te zien is in Gossip Girl.

De moderne Sloanies zijn kids van private schools met een compleet eigen fashion stijl. Zo dragen de Sloane mannen polo’s met de kraag omhoog en shirts met lage halsjes, slippers (hoe koud het ook is) en petjes. Sloanie chicks dragen vaak hun haar in pony’s, pof truitjes, de kleur wit, ballerina’s, wijde broeken (soms zelfs pyjama broeken) en blazers, afgewerkt met een vintage Chanel of Hermes bag van hun moeder. Ze dragen hele dure kleding maar zien er nooit netjes uit. Love it! De nieuwe Sloanies staan bekend om hun Boho style. De archetype Sloane Ranger is Diana, voordat ze Princess of Wales werd door te trouwen met Prince Charles. Maar andere famous Sloanies zijn Jemima Khan, Keira Knightley, Sienna Miller en Kate Middelton. En me! Tenminste dat is mijn nieuwe doel. Ik moet hier een Sloanie worden en dan de stijl mee naar Nederland moven. Dan noemen we het in Amsterdam de Damn Duchess. Een combinatie van de Dam in Amsterdam. Damn staat voor bad, en Duchess naar de Dutch upper-class chique.

NEW BLOG: A Lot in London

Maar eerst moet ik hier een Sloanie worden! Gelukkig is mijn BFF Anna uit Nederland overgevlogen om me hierbij te helpen. Op de eerste avond dat BFF A aankwam had ik een dinner party geregeld met mijn room mate S, stereotype Sloanie en zijn twee beste vrienden. Totally gekleed in Boho style hadden ze een tafel gereserveerd voor ons bij E&O , een hip Asian restaurant in Notting Hill. Als going-to-be Sloanies hadden A en ik fabulous dresses aangetrokken en kwamen we fashionably late aan op onze date. Na een kilo sushi te hebben gegeten en een aantal champagne Mojitos naar binnen gegooid te hebben werd er een taxi besteld. We werden naar Boujis gereden, de club waar Prince Harry en William ook regelmatig te spotten zijn! Tot nu toe waren we heel goed Sloanie bezig en toch ging het fout…
NEW BLOG: A Lot in LondonEen echte Sloanie drinkt een glaasje champie en kijkt een beetje trots de zaal in. Dit waren A. en ik ook echt van plan! Dus wij stonden ook met een glaasje bubbles tussen alle Sloane boys. A. vroeg nog heel aardig aan een boy of ze zijn brilletje even op mocht zetten, waarop hij antwoordde: ‘Are you mocking me?’

Ok that’s it! Bye champagne, hello Malibu! Haar los, stil staan is boring en die jongens konden wel een paar danslesjes van ons gebruiken. We zijn naar de DJ gerend om Tinnie Tempah aan te vragen. Vervolgens hebben A. en ik al onze dans moves geshowd: hiphop, the robot dance, Carlton dance, zelfs de vogeltjes dans hebben we de Sloanies laten zien. En toen de DJ Rude Boy ging draaien was A. niet meer te stoppen! We waren de heroes van de night, maar mislukt als Sloanies.
NEW BLOG: A Lot in LondonNou ja, misschien kan ik geen Sloane Ranger worden, maar een Damn Duchess ben ik sowieso! So Dutch Bitches, who wants to join the group and be royalty?!

Peace out!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties