0

NEW BLOG: A Lot in LondonLonden – Paris, NY, Milan, Tokyo en Londen. Dé vijf fashion cities van dit moment. Lucky me, want ik woon op dit moment hartje centrum Londen. Als fashion lover probeer ik dan ook zoveel mogelijk trends te ontdekken, te shoppen en stylish people te spotten. Heel makkelijk hier, want iedereen ziet er fantastisch uit. De zomer trends van komende zomer: kaki jackets, tribal motives, digital prints, nudes en denim worden hier door de trend followers al netjes opgevolgd en gedragen. Chanel tattoos, extreme nagellak, grote accessoires en gay boyfriends zijn hier nu de musthaves. Kleine hondjes zijn uit, gayfriends zijn in. Your style is your life!

Logisch dat in deze mode stad de it-girl is ontstaan. De term is in Londen ontstaan in 1927, en nog steeds komen de meeste it-girls uit London. Afgelopen jaren waren UK-modellen als Sienna Miller en Kate Moss de stijliconen van het moment. Meisjes van over hele wereld kopieerden de boho chique stijl, terwijl Kate en Sienna ondertussen ruzie kregen over de stijl. Kate beweerde immers dat Sienna haar na-aapte. HI-LA-RISH, want dan zou ze dus de hele wereld moeten aanklagen! Inmiddels zijn deze it-girls old fashion en is hun plaats overgenomen door rock chicks als Pixie Geldoff, Agyness Deyn, Alexa Chung and my personal favourite Georgia Jagger.

NEW BLOG: A Lot in London

NEW BLOG: A Lot in London

Maar wat is een it-girl nu precies? Ik heb het even opgezocht: “a young woman of noticeable ‘sex appeal’ who occupied herself by shoe shopping and party-going.” OMG That’s me! Ik ben een young women en houd ook van schoenen shoppen, bovendien ga ik elke avond uit en sex appeal heeft iedereen na een paar cocktails, right?! Hoezo ben ik geen it-girl, vraag ik me af. Totaal van slag ben ik tot de volgende conclusie gekomen: mijn vader zat niet in de Rolling Stones. Ik ben geen top model en als ik nu net zo hard ga shoppen als de it-girls doen moet ik helaas morgen brocke terug naar mijn kamertje in Amsterdam. That’s why!

NEW BLOG: A Lot in London

Toch ben ik ervan overtuigd dat ik een it-girl kan worden. Ik moet me gewoon een beetje aanpassen. Ten eerste, drop the cup cakes. Ook al ben ik verslaafd aan de cakejes, ik moet ze minder gaan eten. It-girls zijn dun en als ik elke dag ontbijt, lunch en dineer met cup cakes dan heb ik een probleem. Ten tweede zijn it-girls verslaafd aan iets zoals roken, drugs, alcohol, of chocola. Ik was verslaafd aan cup cakes maar dat kan dus niet meer door mijn eerste aanpassing. Dus ik heb een andere verslaving gevonden: Bellini’s, veel gezonder en dus much better! Ten derde heb ik een stijl nodig. Alle it-girls hebben een stijl die door andere chickies gekopieerd wordt wereldwijd. Of het nou gypsy, rock, boho, electric, alternative of punk is, an it-girl needs a signature style.

NEW BLOG: A Lot in London

Na een tijdje in de spiegel gekeken te hebben, heb ik besloten dat mijn stijl de ‘RnB Pirata Chique’ is. RnB omdat ik alleen maar RnB luister en het liefst op Nikes loop. Pirata omdat Jack Sparrow mijn stijlicoon is en zijn haar en make-up Überfashionable zijn. En Chique omdat ik down met Chanel ben. Nu ben ik als it-girl bijna klaar. Ik heb alleen nog een favoriete designer nodig waarmee ik BFF’s word, hiervoor kies ik Vivienne Westwood en Mathew Williamson. Nu hoef ik alleen nog maar vanavond naar een paar hippe clubs in Londen, als  Cuckoos, Sketch en The IVY. Daarna een paar dansjes doen in Cargo, Fabrik en Hoxton Square. Een paar paparazzi’s inhuren en… Tadaa! It girl gecreëerd!

NEW BLOG: A Lot in London

NEW BLOG: A Lot in London

Nu heb ik alleen nog een sponsor nodig, dus wie bied zich aan?

Peace out!

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties