0

NEW BLOG a Lot in London

Londen – Londen is HOT! Dat had ik gelijk na mijn eerste avondje al door. Mijn eerste blog ging alleen over parties en in deze blog staat fashion centraal. Londen breathes fashion, fashion en nog meer fashion! In Londen heeft iedereen, in tegenstelling tot Nederland, extreem zijn eigen stijl. Londen bestaat uit verschillende neighbourhoods en de stijlen verschillen per wijk. Zo dragen de people in

MayFair en Kensington haute couture, in Notting Hill is de Bohemian stijl hip en in Shoreditch is de stijl lekker alternatief. Maar in welke wijk je ook rond huppelt, overal besteden de peeps heel veel aandacht aan hun uiterlijk. Dat was voor mij wel even wennen. Don’t get me wrong, ik geef ook een vermogen uit aan kleding, maar ik kan makkelijk zonder make-up de straat op of met natte haren op mijn stage aan komen. Dat heb ik hier inmiddels afgeleerd, here I need a LOT of style. Dus inmiddels stijl ik elke dag mijn haren en loop ik rond in een tijger legging met rooie laarsjes. Nu word ik hier totaal geaccepteerd!

NEW BLOG: a Lot in London - fashion people

Zoals beloofd zou ik hier alle trends voor jullie gaan spotten. Maar om te beginnen geef ik jullie een crash course shopping in Central en East Londen. Je begint je dag met shoppen in het centrum, op Oxford Street. Oxford street ligt hartje centrum en alle mainstream brands zijn er te vinden. Midden in Oxford Street ligt het gigantische warenhuis Selfridges, een must see waar je fantastisch kunt shoppen en lunchen in bijvoorbeeld de Mozarella Bar. Verder vind je op Oxford Street verschillende flagshipstores van ketens als River Island en Top Shop. Personally I love Top Shop, het is hip en betaalbaar en vaak ziet het er als high fashion uit. De Top Shop op Oxford Circus is huge maar ook elke dag super druk. Als je iets leuks ziet moet je het kopen, want grote kans dat het een paar uur later totaal uitverkocht is.Naast Oxford Street moet je een kijkje nemen in het poshe Bond Street waar alle dure merken te vinden zijn. Winkels van Chanel, Jimmy Choo en Burberry zijn hier te vinden. Deze wijk genaamd Mayfair kun je zien als een grote PC Hoofdstraat hood, maar de mensen die er rondlopen zijn niet kak maar hot.

NEW BLOG: a Lot in London - shop

NEW BLOG: a Lot in London

Na het centrum gezien te hebben moet je, op advies van mijn mijn roomie S, verder shoppen in het hippe East London. Shoreditch is op dit moment The Place To Be! Mijn roomie S. woont inmiddels al een half jaar in Londen en weet nu alles wat fancy is te vinden. Naast mijn Londense BFF is ze nu ook mijn real-life Londen Google map. Van S. moest ik perse naar de hipste en bekendste straat van Shoreditch genaamd Bricklane. Een soort van shabby arty farty straatje dat bekend staat om zijn vlooienmarkt. Je kunt er vintage kopen en de meest fantastische mensen spotten. Bovendien zijn er in deze omgeving vaak sample sales van duurdere nieuwe merken, en bij sample sales gaat Lotties hartje altijd sneller kloppen.

NEW BLOG: a Lot in London - Brick Lane

Verder zit dichtbij Bricklane Spitalfields Market, een markt waar allemaal beginnende designers hun spullen verkopen. Ook hier is een hoop vintage te vinden. Na het shoppen moet je natuurlijk heerlijk eten. Op Spitalfields Market kun je de lekkerste paella, hamburgers en Indian food eten. Maar als je zin hebt in pizza then you must go to Pizza East een modern restaurant waar 170 mensen dagelijks pizza eten en een party bouwen! Vervolgens is het cocktail time en daarvoor moet je bij de buren zijn. Delicious cocktails haal je bij Beach Blanket Babylon oftewel BBB. De club is posh en de cocktails zijn rond de 9 pond, maar als je de barman versierd, wat heel makkelijk gaat in London, dan drink je de hele avond for free.

NEW BLOG: a Lot in London

Na de cocktails moet er gefeest worden! Voor uitgaan moet je naar de drie volgende clubs: Favela Chic the Big Chill en Hoxten Square, allemaal te vinden in Shoreditch. En trust me uitgaan in East Londen is amazing. Everybody loves to party, en daardoor is het er huge gezellig. Deze gorgeous day eindig je door terug te strompelen naar Bricklane waar je de hele nacht famous bagels kunt eten in Bricklanes Beigel Bakery die 24 uur geopend is. Maybe ziet het er een beetje shabby uit maar de smaak is fantastic!

NEW BLOG: a Lot in London

Nou peaches, ik hoop dat jullie een beetje een indruk hebben gekregen van de vibe in London town en hopefully I see you soon in the neighbourhood ;-).

Peace out!

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties