0

Amsterdam – Iedere week kijken er zo’n drie miljoen mensen naar The Voice Of Holland. En we letten dan natuurlijk niet alleen op de gouden keeltjes.

De outfits van de deelnemers zijn een veel besproken onderwerp. En terecht, de sets worden samengesteld door stylist Chantal Bles. I Love Fashion News nam een kijkje achter de schermen! Meedoen aan The Voice Of Holland betekent natuurlijk niet alleen op vrijdagavond op komen dagen voor wat live optredens. Nee, de deelnemers moeten op donderdag de hele dag aanwezig zijn om kledingsets door te passen en vervolgens in vol ornaat een repetitie te doen.

Chantal Bles is de grote naam achter de looks van de kandidaten. We spraken haar achter de schermen:

Wat zijn de bijzondere outfits voor deze show?
“Dat zijn de outfits van Sharon, Nora en Sascha.”

Wat is voor jou belangrijk voor de styling van The Voice Of Holland?
“Ik wil bij iedereen het Wow-effect. Als ik dat zelf niet heb en ik zie de glundering niet in de ogen, dan zoek ik verder. Soms heb ik wel tien opties nodig om tot het gewenste resultaat te komen.”

Hoe groot is jouw stylingteam?
“Ik werk met vijf meiden. Op dit moment werken we met z’n drieën aan de doorpas en zijn er nog twee aan het shoppen voor andere stylingklussen. Maar op vrijdag voor de live shows, werken we hier met z’n vijven.”

Hoe ziet jouw week er uit op dit moment?
“Ik krijg 1,5 week van te voren de nummers door die ze gaan zingen en de beelden die er op de achtergrond bij komen. Op maandag doen mijn team en ik de outfits aan, alle opties voor iedere deelnemer en sturen we de foto’s naar Talpa. Op dinsdag gaan we alweer shoppen voor de week er op. Op donderdag gaan we alles doorpassen en repeteren. Dan bekijk ik ook met heel het team, ook John de Mol, hoe de outfits het op beeld doen. Soms moet er nog iets veranderd worden natuurlijk. Op vrijdag is het heftig. Dan voel je de stress goed. Ook moeten we op vrijdag alweer de outfits voor volgende week doorpassen, zodat we dat op maandag alweer naar Talpa kunnen sturen.”

“Op maandag moeten we de outfits voor de vrijdag al klaar hebben”

Welke merken gebruik je veel?
“Eva Anna Hekking, Django, Versace for H&m, en natuurlijk merken van het agentschap van mijn vader Jos Bles. Ook laat ik speciaal jurken crystalizen met Swarovski steentjes. Alle sieraden zijn sowieso van Swarovski. Met Eva Anna Hekking hebben we heel speciale jurken laten maken voor Sharon, met barbies bijvoorbeeld! Ik hoop dat ze er in blijft… Na de shows willen we heel graag die jurken veilen.”

Hoe ga je er mee om als een kandidaat verdrietig is?
“Vorige week werd er wat gepest in de groep. Ook volwassenen doen dat en ik voel dat. Ik pak diegene dan meteen aan, want daar houd ik niet van. Dat gebeurt jammer genoeg. Vroeger op school was ik al zo, ik ging expres naast de kinderen die gepest werden zitten om ze te beschermen. Het is echt meer dan iemand leuke kleding aantrekken hoor, mensen kunnen ook onzeker zijn over hun figuur of even hun ei bij je kwijt willen.”

“Er wordt wel eens iemand gepest in de groep, ik pak dat meteen aan”

Hoe ga je om met kritiek?
“Aan opbouwende kritiek heb ik vaak iets! Maar we krijgen heel weinig kritiek bij The Voice Of Holland. Maar als ik het zou krijgen, dan houd ik mezelf wel voor dat we allemaal ons best doen.”

Wat was je eerste stylingklus?
“Dat was Popstars The Rivals! Dat was een onwijs leuke tijd, maar ik was zeventien! Ik moest heel snel mijn rijbewijs halen, binnen een paar dagen nadat ik achttien werd. Die heb je gewoon nodig als stylist. Toen heb ik heel lief een auto gekregen van mijn ouders, ik had zelf geen geld! Maar het heeft me meteen heel volwassen gemaakt.”

Wat vind je het leukst?
“Dit! Ik ben heel vrij en heb een budget. Ik vind personal shopping het leukst. Ik vind het leuk om mensen heel blij te maken. Ik heb zelfs mensen met hun huwelijk geholpen! Het is belangrijk dat je je aangetrokken blijft voelen tot elkaar en dat je er leuk uitziet voor elkaar.”

“Ik red soms huwelijken”

Heb je nog goede stylingtips?
“Die corrigerende pakjes, waarvan mensen denken dat je die alleen met een maatje meer draagt, ik gebruik het ook bij heel slanke mensen! Van maatje 34 tot xl! Beyoncé draagt ook dit soort corrigerende kleding, maar het is nog zo’n taboe.”

En natuurlijk hebben we ook een uitgebreid foto report voor je!

ILFN's hoofdredacteur Esmée en director Annic met Chantal Bles

De kledingrekken met de mapjes van iedere kandidaat

Helemaal bezet met Swarovski steentjes!

Sieraden van Swarovski

Zoveel moois!

Wij zijn een tikkeltje jaloers

Prachtige kettingen van Swarovski

The Voice Of Holland backstage bandjes

De tafel van een stylist.... Plakband, planner, schaar en natuurlijk een Chanel tas!

Tijd voor een fitting

www.swarovski.com

(Tekst: Esmée van Rijn)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties