0

Amsterdam – Nagels lakken is een vak apart en niet iedereen is gekwalificeerd om met perfecte nagels door het leven te gaan. De één stoot tijdens het lakken al tegen de natte nagels aan en de ander kan niet wachten tot de nail polish droog is.

Gelukkig weten wij hoe je jouw nagels écht perfect kunt lakken. Volg de onderstaande stappen precies op en je kunt immer keurig gelakt door het leven gaan.

Stap 1

Stap 1
- Zet de nagellakjes klaar: een basecoat, de kleur en een topcoat.
- Haal eerst de nagellak die je nog op je nagels hebt eraf met een goede nagellak remover. OPI heeft twee fijne, waarvan de paarse variant speciaal geschikt is voor donkere kleuren nagellak en glitters. Ook die van Herôme is erg fijn.
- Daarna ga je aan de slag met een gewone vijl en een blokvijl
- Vijl alle nagels dezelfde lengte met de gewone vijl
- Haal de blokvijl zacht over alle nagels heen zodat de bovenste laag opgeruwd wordt. Hierdoor hecht de nagellak beter.
- Lak alle nagels dun met een basecoat (tip: Basecoat van OPI). Dit zorgt dat de nagellak beter hecht, dus langer blijft zitten. Als je kiest voor een felle kleur nagellak (bijvoorbeeld rood of oranje) trekt deze niet in de nagel en is het er makkelijker af te halen met remover.

Stap 2

Stap 2
- Lak de nagels eerst met één laagje met een leuk kleurtje. Begin altijd bij je pink, hierdoor kan je de nagellak niet per ongeluk uitvegen.
- Lak alle nagels nogmaals met een laagje kleur. Lang wachten hoeft niet, tegen de tijd dat je met alle tien de vingers klaar bent is het eerste dunne laagje al droog. De tweede laag mag wat dikker zijn zodat je geen strepen krijgt en de kleur goed dekt.
- Wil je nog een glitterlaagje over de kleur heen (tip: Happy Anniversary OPI)? Dit kan gelijk, maar HEEL DUN!

Stap 3

Stap 3
- Breng dan een willekeurige topcoat aan voor langdurige glans. Daarnaast blijft de kleur zo langer zitten.
- Dan de truc! Na het lakken wacht je één minuut, dan hou je de nagels kort onder koud water (dit zorgt ervoor dat de nagellak sneller droogt).
- Maak je handen en nagels niet droog. Schut ze een beetje uit boven de wasbak zodat je handen niet meer kletsnat zijn.
- Pak nagelriemolie (olijfolie, zonnebloemolie of een andere olie kan ook) en doe deze over de nagellak heen. Ook hierdoor droogt de nagellak sneller en dit voorkomt beschadigen. Dit trucje is met name handig als je jouw nagels lakt voordat je naar bed gaat of vlak voor een afspraak. Mocht je ergens langskomen, dan gaat de olie eraf en niet gelijk de nagellak. Als het toch beschadigd is, kun je de nagellak vaak weer goed op zijn plek wrijven doordat de olie vettig is.
- Wrijf de olie ook direct in de nagelriem, zodat je nagels er mooi en verzorgd uitzien.
- De olie zal vanzelf intrekken, je kunt het wel in je handen wrijven maar ga deze niet weghalen met een handdoek of iets anders.

Stap 4

Stap 4

- Het eindresultaat!

(Beeld & tekst: Monique van der Woude)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties