0

Amsterdam – Er bestaan tegenwoordig vele luxe producten om de roodheid in je gezicht te verminderen, maar helaas zijn deze vaak ook erg prijzig.

Daarom hebben we vandaag maar eens een lijstje samengesteld met de beste goedkope tips om in ieder geval een beetje van je rode wangetjes af te komen!

  • Groene thee: Dit is een anti-inflammatoire en zit vol met anti-oxidanten. In plaats van het wassen van je gezicht met warm water kun je dit ook met – gekoelde – groene thee doen. Indien je geen tijd hebt om te wachten zet je hete thee en mix je deze met koud water.
  • Ibuprofen of asperine: Ze genezen je van je koorts, maar kunnen ook gebruikt worden om je roodheid te verminderen. Indien je er niet allergisch voor bent, kun je een pilletje verbrijzelen en mixen met water tot er een dichtere massa wordt gevormd. Verspreid het over je gezicht als een masker en laat het zo’n 15 minuten zitten.
  • Kurkuma: Dit gele kruid werkt ongeveer hetzelfde als groene thee en is ook een simpel masker van te maken.
  • Visine: Dit zijn oogdruppels die vooral veel in Amerika worden verkocht tegen rode ogen. Toch kunnen ze ook voor je huid worden gebruikt. Er zit namelijk een stofje in dat je bloedvaatjes verkleint en minder zichtbaar maakt.

Heb jij al ervaring met één van deze tips?

(Tekst: Renée Sturme)

Reageer op dit artikel
Annicvw.com  (ILFN)

Door Annicvw.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annicvw.com

Read next…

Reacties