0

RodarteAmsterdam – Wat werkelijk niemand op de Fashion Week in New York ontgaan kan zijn is de show van Rodarte. M∙A∙C Senior Artist, Chantel Miller ontwierp namelijk de Maori-geïnspireerde geometrische tattoo make-up die de modellen op de catwalk allemaal sierde.

Chantel werkte 4 weken nauw samen met ontwerpers Kate en Laura Mulleavy en de belangrijkste kunstenaar James Kaliardos (voor M∙A∙C) aan de ontwerpen full-mouw, halve mouw en nek tattoo, die zijn bedoeld om het gevoel van een futuristische stam op te roepen.

De ochtend van de show is Chantel, die gespecialiseerd is in body painting, 4 uur intensief bezig geweest met een team van maar liefst 40 kunstenaars , om ervoor te zorgen dat elk model een aangepaste en verschillende combinatie opgeschilderd kreeg. Dit was afhankelijk van welke stijl ze droegen in de show.
Rodarte
Rodarte
Rodarte
Het idee voor de tatoeages kwam voort uit de wens Kate en Laura’s make-up te vieren als kunst, niet alleen voor het gezicht, maar ook voor het lichaam. Je kunt het een beetje vergelijken met de henna beschilderingen die je in de Indiase cultuur veel ziet. Een goede zet was het zeker, want de intrigerende show zal niet snel vergeten worden!

(Juliet Oosterom)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties