0

Amsterdam – Hoe komt het dat modellen altijd zo knap zijn? Hebben ze grote beautygeheimen of zijn ze gewoonweg genetisch gezegend? Wij vroegen het onze nieuwste beauty insider HNTM winnares Tamara Slijkhuis.

Als model moet je er natuurlijk op en top uit zien, dus vroegen wij ons af wat Tamara allemaal doet om er dagelijks stralend uit te zien.

Heb je een favoriet make-upmerk?
Ik heb niet echt een favoriet make-upmerk, als ik merk dat mijn huid goed reageert op een bepaald merk koop ik meerdere dingen van. In mijn make-uptasje kom je allerlei verschillende merken tegen. Als ik een make-upproduct goed vind werken op mijn huid, sla ik meteen in!

Wat doe je om je haren zo goed mogelijk gezond te laten blijven?
Ik besteed veel aandacht aan mijn haar en gebruik enorm veel verschillende producten.  Zo gebruik ik eens per week een haarmasker en neem ik vitamine B en biergistpillen om er voor te zorgen dat mijn haar in top conditie blijft! Daarnaast was ik mijn haar om de dag, om op die manier beschadiging te voorkomen.  Voor het slapen gaan maak ik een vlecht in mijn haar zodat het er de volgende dag glanzend uit ziet.

Heb je een favoriet parfum?
Jazeker!  Mijn favoriete parfum is Guess by Marciano. Hij is al een hele tijd niet meer verkrijgbaar maar gelukkig heb ik nog een enorme voorraad.

En welke geur ruik je het liefst bij het mannelijk schoon?
Angel vind ik lekker ruiken maar dat komt misschien omdat mijn vriend dat geurtje al jaren gebruikt.

Wat is je eerste beautyherinnering?
Nou eerlijk gezegd was ik vroeger altijd al bezig met make-up! Ik vond het reuze interessant hoe je iemands gezicht helemaal kon veranderen door het gebruik van make-up. Ik had een pop die je helemaal kon opmaken en daar speelde ik soms echt dagen mee, ik probeerde ook allerlei verschillende looks op haar uit.

Hoe vaak lak je je nagels? Ben je trouw aan een bepaald merk?
Ik lak mijn nagels zelden. Ik raak namelijk heel snel geïrriteerd als de nagellak na twee dagen alweer los laat. Maar als ik dan toch mijn nagels lak, kies ik voor een naturel glansje of voor rood. Ik ben trouwens niet trouw aan een bepaald merk, ik kijk meestal gewoon naar de kwaliteit

Geef je eigenlijk nog veel geld uit aan beauty producten, aangezien je zo veel krijgt thuisgestuurd.
Ja best wel! Eens per week heb ik zin om mijn lichaam eens lekker te verwennen dus dan ga ik naar de drogisterij en koop ik een lekker maskertje voor mijn huid en haar. Vervolgens scrub ik mijn huid en gebruik ik een kleimasker voor mijn gehele lichaam.

Heb je een product dat je all-time favourite is, en je waarschijnlijk je hele leven zal blijven gebruiken?
Ja, ik gebruik altijd de aardbeien body butter van The Body Shop, hij smeert super heerlijk en ruikt echt geweldig!

Is er een najaarstrend op het beauty-gebied waar je helemaal hyper van wordt.
Aan het begin van het jaar vond ik ‘crackle nagellak’ super overdreven. Het was een enorme hit in mijn stad en iedereen moest en zou maar zo’n potje crackle nagellak hebben. Ik wou er aan het begin helemaal niks van weten maar heb uiteindelijk toch maar een potje gekocht… Het is leuk voor een bijzondere gelegenheid, zoals een feestje.

Je wordt ‘s morgens wakker en dan?
Als ik wakker word ga ik meestal als eerst douchen, haren wassen, gezicht reinigen, je kent het wel. Vervolgens gebruik ik mijn Nivea dagcreme en doe ik een beetje concealer op als het nodig is. Daarna breng ik wat eyeliner en mascara aan en doe ik een beetje concealer op mijn lippen voor een mooie ‘nude tint’.

Vroeger vond ik het heel belangrijk om elke dag met make-up de deur uit te gaan maar dat is drastisch veranderd sinds vorig jaar,  het is belangrijk om je huid gezond te houden! Dat gaat namelijk moeilijk met enorme lagen make-up op je gezicht. Ik breng nu alleen nog extreem veel make-up aan als ik iets bijzonders heb, zoals een feestje.

Wat is je Beautyritueel voor je gaat slapen?
Ik reinig mijn huid met het drie stappen plan van Clinique en breng daarna wat nachtcrème op. Daarna maak ik een vlecht in mijn haar en ga ik slapen.


Ben jij wel eens een beauty-blunder begaan?
Ja! Vroeger droeg ik veel te veel make-up! Ik stond twee uur eerder op om mij compleet op te maken, het leek wel alsof ik iedere dag naar een feestje ging. Totdat ik een keer zonder make-up naar school ging en iedereen mij vertelde dat het beter was zo. Toen ben ik enorm gaan minderen…

Heb je een favo beautyadresje?
Nee niet echt, ik ga altijd naar de Kruidvat of Douglas om mijn producten te halen. Als iets in de winkel ligt wat mij aanspreekt koop ik dat gewoon.

Je hebt twee minuten voordat je droomprins op de stoep staat en een blanco face. Wat fix je sowieso even?
Ik zou waarschijnlijk wat mascara op de wimpers aanbrengen zodat ik er minder moe uit ziet en open blik krijg.

Heb je nog een ultieme beautytip?
Zorg altijd goed voor je huid en reinig deze altijd goed in de avond! Met je huid moet je je hele leven doen dus zorg dat die in topconditie blijft.

(Tekst: Charisse Stoffels)

Reageer op dit artikel
Annic.com  (ILFN)

Door Annic.com (ILFN) op

Lees meer artikelen van Annic.com

Read next…

Reacties